Noutăți

A început construcţia „zidului lui Trump“ de la graniţa cu Mexic: cât costă fortificaţia cu platforme anticăţărare

  •  
  •  
  •  

Adevarul.ro: Construcţia unei secţiuni din zidul promis de preşedintele american Donald Trump de-a lungul graniţei dintre SUA şi Mexic a început vineri, în San Diego, potrivit presei locale. În jur de 20 de kilometri din gardul din fier improvizat care desparte Statele Unite de Mexic va fi înlocuit cu un zid de două ori mai înalt, care va avea între 5 şi 9 metri. Construcţia va fi dotată inclusiv cu platforme anticăţărare. Lucrarea este realizată de SLSCO, o companie de construcţie din Texas, şi va costa 147 de milioane de dolari.

Actualul gard de la graniţă datează din anii ’90 şi a fost construit cu resturi reciclate de metal şi plăci de oţel din vremea Războiului din Vietnam, potrivit Biroului Vamal şi de Protecţie a Frontierelor SUA.

„Sub conducerea preşedintelui avem un nou angajament de securizare a graniţelor“, a declarat Ronald Vitiello, reprezentant al Biroului de Vamă şi Protecţie a Frontierelor. „Noul proiect este un punct de pornire important în legătură cu munca noastră de securizare a graniţelor internaţionale“. Pe lângă acest proiect, sunt şi altele în desfăşurare – 3 kilometri de zid în Calexico, California, şi 32 de kilometri în Santa Teresa, New Mexico.

Citeste mai mult: adev.ro/p9pkby


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii