Noutăți

A început aplicarea „Directivelor CIA pentru Europa de Est”? Ce a spus ambasadorul american la București și cum îi pot fi interpretate spusele…

Articol preluat din săptămânalul CERTITUDINEA (disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare): Luni, 9 octombrie, la Memorialul Holocaustului din București, într-un discurs rostit cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a dat următoarea declarație:

“Pentru aproape 50 de ani după cel de-al Doilea Război Mondial, amintirea ororilor Holocaustului a servit pentru întregul continent drept piedică în faţa antisemitismului. Şi totuşi, astăzi, cei care se opun liberalismului şi îmbrăţişează naţionalismul economic caută din nou să îi atace şi să îi demonizeze pe evreii din Europa şi pe cei din afara ei. Fac acest lucru direct, prin manifestaţii naţionaliste şi vandalizarea memorialelor şi a cimitirelor. Dar fac acest lucru şi indirect, prin atacarea companiilor multinaţionale şi prin aluzii la pretinse și presupus infame legături evreieşti ale unor întreprinderi legitime cu scopul de a alimenta animozitate şi de a prezenta concluzii funeste. Recrudescenţa acestei retorici antisemite, însoţite de transformările economice cauzate de globalizare, constituie un teren fertil pentru cei care încearcă să manipuleze opinia publică şi să îndepărteze România de temelia principiilor ei euro-atlantice […]. Politicienii şi jurnaliştii care cedează tentaţiei de a folosi aceste scenarii o fac probabil din oportunism, simţind că există şansa unui câştig pe termen scurt, chiar dacă ei nu cred în mod necesar în respectivele scenarii. Dar acest oportunism este în cele din urmă devastator. Iar prin intermediul acestuia se realizează de fapt opera duşmanilor noştri, a celor care încearcă sa ne facă rău”.

Nu știu dacă atitudinea ambasadorului Hans Klemm reflectă poziția actuală a SUA, sau doar poziția SUA de pe vremea președinției lui Barak Obama dar, indiferent de această poziție, discursul este de o transparență care-ți dă fiori. Căci, pentru orice analist serios, subtextul declarației este indubitabil: „Terminați cu naționalismele, terminați cu aluziile la evrei și atacurile la multinaționale că ne supărăm!”. El afirmă, aproape textual, că „atacarea companiilor multinaţionale” este echivalentă cu demonizarea (indirectă, ce-i drept), a „evreilor din Europa şi a celor din afara ei”. Este o amenințare de tip NKVD-ist, împotriva „celor care se opun liberalismului şi îmbrăţişează naţionalismul economic”.

Concluzia, dacă poziția lui Hans Klemm este oficială (și n-are cum să nu fie!) este înspăimântătoare: retrăim, la început de mileniu trei, renașterea celei mai neagre perioade din istoria modernă a României: „era ticăloșilor” sau perioada stalinistă. În spatele cuvintelor lui Hans Klemm se ascund, probabil,  „Directivele CIA pentru Europa de Est”. Cu sau fără voia lui Donald Trump!

Miron Manega

certitudinea 3

Căutați nr 3 al ziarului CERTITUDINEA în toate chioșcurile de ziare din țară


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on A început aplicarea „Directivelor CIA pentru Europa de Est”? Ce a spus ambasadorul american la București și cum îi pot fi interpretate spusele…

  1. cetățeanul tulburat // 27 noiembrie 2017 at 15:42 // Răspunde

    Lăsați-l în lumea lui…e un alt cățeluș de-al lui soros și mașinii Clinton cash. A început să bată vântul schimbării pe planetă…Trump va intra în istoria umanității…El cu putinică și cu Xi vor să nimicească caracatița globalistă!

  2. E culmea ca evreii care sunt in general sustinatori ai globalizarii sunt cei mai nationalisti. avand in vedere ca ei sunt un stat recent format,probabil pe cand se puneau bazele globalizarii, ma intreb care e de fapt scopul lor. se globalizeaza si israelul sau doar sclavii ceilalti? adica a sustine globalizarea, ca idee, e ridicol. e un fel de cucerire economica a tarilor mai slabe din acest punct de vedere. adica stramosii nostri au luptat sau au platit cu aur si copii pt a mentine granitele in fata turcilor si altor nehaliti ca acum sa dam de buna voie tara unora , doar pt ca nu ne’au atacat armat. sicare e scopul de fapt? ca nu inteleg.. voi v’ati intrebat vreodata? de ce? pt ce ? cu ce ne ajuta pe noi toti, cetatenii de rand, majoritatea? si cand zic majoritatea ma refer la populatia acestor tari care nu aau pus la cale globalizarea desi politicienii care de fapt trebuiau sa ne reprezinte , s’au gasit sa gandeasca pt noi. Uitam ca politicienii, din oricare tara in pericol de globalizare, care sunt democratice in general au incalcat insusi principiile democratiei prin faptul ca in loc sa reprezinte cetatenii ii conduc, gandesc pt ei si ii duc in directii gresite care nu le reprezinta interesele. 😔😔😔 treziti’va !!

  3. Apropo, nu-l intreaba nimeni din statul roman pe nesimtititul si infectul ala de Clema(sau Agrafa sau cum l-o chema), care isi permite orice intruziune in institutile si actiunile statului roman, efectiv scuipand pe ele: bre jigodie progesista, ce ati semnat voi, amerlocii cu slugoii si Iudele de la Bucuresti? Parteneriat strategic sau Iobagie strategica?

  4. Si ma rog domnule Klemm cine se afla in fruntea globalismului ? Nu evreii ? Si cine a avut inițiativa globalizarii planetei ? Nu evreii ? Si noi de ce mă rog trebuie sa fim neaparat de acord cu globalizarea si de ce ma rog nu avem voie sa fim naționaliști ?
    La ce mai pronunțați cuvântul democrație cand dv promovași dictatura ?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii