Noutăți

A fost Omul de Denisova cel care a descoperit Australia? Primele indicii în acest sens descoperite în ADN-ul aborigenilor

Omul de Denisova sau Denisovanul este o specie de hominid ale cărui vestigii au fost descoperite în peștera Denisova din Munții Altai. Era o rudă apropiată a omului de Neanderthal și a dispărut în urmă cu 30.000 de ani. ADN-ul acestor locuitori din peșterile din Siberia a fost găsite în descendenții aborigeni ai primilor coloniști de pe continent australian. Deși această urmă genetică nu este o descoperire nouă, potrivit celor de la Daily Mail, dr. Richard Roberts de la Universitatea din Wollongong crede că această descoperire arată faptul că aceștia sunt primii strămoși ai omului care au ajuns în această parte a lumii.

Persoanele aborigene din Australia conțin atât ADN neanderthalian cât și ADN al Omului din Denisova. Mai mult, aceste urme genetice sunt prezente astăzi la aborigenii australieni în cantități mult mai mari decât la oricare alt popor de pe Pământ.

4443CA2800000578-4883302-The_questions_now_are_where_and_when_the_ancestors_of_current_hu-a-4_1505470224939

Totuși această descoperire ridică întrebarea unde și când strămoșii oamenilor actuali, care urmau să colonizeze Noua Guinee și Australia în urmă cu 50.000 de ani, s-au întâlnit și au interacționat cu acești hominizi? Unele studii sugerează că abilitatea tibetanilor de a rezista efectelor hipoxiei în medii cu oxigen scăzut este legată de o gena absentă la neanderthalieni dar prezentă în cazul Omului din Denisova.

Profesorul Roberts sugerează că acest lucru indică o mișcare de masă a denizenilor de-a lungul acestui traseu și în restul Australiei.

“Pentru mine, cea mai interesantă întrebare este cum a ajuns 4% ADN-ul acestor hominizi în Australia? Uitați-vă unde este Australia și unde sunt munții Altai! Cum este posibil?’, a declarat profesorul pentru cotidianul Gazeta.ru din Rusia.

sursa: https://newsfortheworld2017blog.wordpress.com/2017/09/15/were-ancient-denisovans-the-first-to-discover-australia-scientist-believes-traces-of-their-dna-found-in-aboriginal-people-suggest-they-beat-homo-sapiens-to-the-continent/

sursa: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4883302/DNA-rewrite-story-Australia-s-discovery.html

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii