Noutăți

A fost inventat telefonul mobil care funcționează FĂRĂ baterie. S-ar putea impune această tehnologie nouă pe piață?

Cu toții ne plângem de faptul că bateria telefonului nostru mobil ține prea puțin. Însă o nouă inovație din partea cercetătorilor din SUA ar putea însemna sfârșitul acelei liniuțe roșii de pe ecranul telefonul care ne anunța că trebuie pus la încărcat. Oamenii de ştiinţă au realizat un telefon mobil fără baterie electrică cu care se pot efectua apeluri și care funcţionează doar pe baza energiei provenite din semnalele radio şi lumina din mediul ambiant.

Am construit ceea ce credem că este primul telefon mobil care nu necesită o baterie electrică pentru alimentarea cu energie. Pentru a obține un dispozitiv având un consum cu adevărat scăzut de energie electrică, care în plus trebuie obţinută din mediul ambiant, a trebuit să regândim, în mod fundamental, modul cum sunt proiectate aceste dispozitive”, a declarat Shyam Gollakota, unul dintre cercetători, de la University of Washington.

Acest lucru însemnă eliminarea unuia dintre pașii fundamentali în modul în care sunt efectuate transmisiile celulare convenționale: conversia la fața locului a semnalelor analogice recepționate de microfonul telefonului dvs. în date digitale care sunt transmise în rețeaua mobilă.

09284-battery-free-1 09284-battery-free-2

Conversia este ceea ce face ca apelurile vocale să fie posibile între turnurile celulare și receptorul dvs., dar necesită, de asemenea, o cantitate mare de energie pentru a le efectua. Aproximativ 800 milliwați atunci când efectuați un apel, care este de sute de mii de ori mai mare decât energia de 3,5 microwatt necesară funcţionării telefonului mobil fără baterie.

În loc de conversie, dispozitivul păstrează totul analogic, înregistrând vibrații minuscule de la microfonul său în timpul unui apel și folosind o tehnică numită backscatter pentru a transmite semnale către o celulă din apropiere.

sursa; https://www.sciencealert.com/this-battery-free-cellphone-works-by-harvesting-power-from-ambient-radio-signals

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii