Noutăți

A fost efectuată prima operație pe creier în care pacientul a fost HIPNOTIZAT și nu anesteziat. Premieră medicală încununată cu succes

Neurochirurgii au realizat prima intervenție chirurgicală pe creier folosind pe post de anestezic hipnoza. Pacientul în vârstă de 73 de ani a fost hipnotizat, pentru a nu simți durerea, în timpul intervenției extrem de dificile în regiunile creierului responsabile pentru tremuratul mâinilor.

Bărbatul, originar din landul german Turingia, suferea de această afecțiune care nu îi permitea să mănânce sau să desfășoare în mod normal alte activități cu ajutorul mâinilor de mai mulți ani, asta în ciuda tratamentului medicamentos administrat în mod regulat pentru tratarea afecțiunii.

Operația a durat 6 oare și a fost efectuată de o echipă de specialiști de la Spitalul Universitar din Jena. Operația nu este una nouă în sine, însă modul de a anestezia pacientul prin hipnoză și nu prin metodele clasice este o premieră medicală care o să permită, cel mai probabil, utilizarea acestei metode și pe alți pacienți care nu suportă anestezierea clasică. Intervenția chirurgicală a constat în plasarea de electrozi în zona afectată a creierului și stimularea regiunii și a activității sale.

În timpul operației, o echipă de anesteziști a fost pregătită în orice clipă să intervină, în cazul în care pacientul ar fi avut nevoie. Dr. Reichart i-a indus starea de hipnoză pacientului și i-a menținut-o pe întreaga durată a intervenției, în timp ce Dr. Walter a efectuat restul operației. Dr. Reichart susține faptul că hipnoza nu este ceva ezoteric, iar procedura nu ar trebui luată în răs, cum se întâmpla de cele mai multe ori.

hipnosa

sursa:mirror.co.uk/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii