Noutăți

A fost descoperită America de către chinezi? Pictogramele antice care par să rescrie istoria

 •  
 •  
 •  

Descoperirea Americii a fost timp de secole pusă pe seama exploratorul italian Cristofor Columb, dar niște inscripții vechi, sculptate în stâncile din mai multe zone ale Americii de Nord, par să rescrie istoria.

dinastia shang

Cercetătorii au descoperit inscripții antice care sugerează faptul că exploratorii chinezi ar fi putut descoperi America cu mult înaintea europenilor. Aceștia au descoperit pictograme gravate în roci, ce par să aparțină dinastiei Shang (perioada aproximativă 1600 – 1046 Î.H) Simbolurile sunt sculptate în zone din New Mexico, California și Arizona.

dinastia sahng2

Aceste scrieri antice chineze din America de Nord nu pot fi falsuri, pentru că marcajele sunt foarte vechi. Ca atare, rezultatele acestui studiu științific confirmă faptul că exploratori din China antică au avut contacte cu popoarele native de pe Noul Continent acum peste 2500 de ani. Modelul descoperirilor sugerează mai mult o expeditie decat o stabilire efectivă în zona a chinezilor.”, sustine John Ruskamp, chimist de profesie și autorul acestor descoperiri.

Cu toate acestea, opiniile sale au fost privite cu scepticism și ignorate de mulți experți care indică lipsa de dovezi arheologice palpabile pentru orice prezență chineză în Lumea Nouă.

John Ruskamp nu este primul cercetător care pretinde că popoarele asiatice au fost primele care au descoperit America.

Până în prezent au fost identificate 84 de pictograme care se potrivesc stilului chinezesc în diverse locații inclusiv New Mexico, California, Oklahoma, Utah, Arizona și Nevada.

dinastia3

sursa: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3152556/Did-China-discover-AMERICA-Ancient-Chinese-script-carved-rocks-prove-Asians-lived-New-World-3-300-years-ago.html

sursa:https://en.wikipedia.org/wiki/Shang_dynasty


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on A fost descoperită America de către chinezi? Pictogramele antice care par să rescrie istoria

 1. nu cred!ideea este ca in vechime ar fi existat un limbaj aproape unic(nu toata lumea-i orator} si o forma de comunicare aproape unica(nu toata lumea-i pictor).acest lucru se datoreaza nevoilor simple pe care le aveau oamenii de fapt lipsei miilor de inutilitati folositoare pentru care sa fi trebuit sa gaseasca un nume si care de fapt ne indeparteaza de legatura fireasca cu natura.ei nu vedeau ,,surogatul”adica cuvintul compus din litere ci imaginea cuvintului iar asocierile erau formate tot din imagini.asa invata copii(pina pe la sapte ani cind se timpesc).semnele putin mai altfel apar si prin alte parti.s-ar putea sa fie foarte vechi mult mai vechi decit o arata analizele.

 2. GO2-Romania.com // 4 septembrie 2015 at 22:49 // Răspunde

  E posibil si chiar probabil. De ce nu? Asiaticii calatoreau foarte mult.

 3. Popoarele asiatice nu au descoperit America ci ele de acolo provin. Au parasit ceea ce se chema Atlantida (insula mare cat un continent dupa cum ne spune Platon) traversand Pacificul.

  De ce Pacificul si nu Atlanticul? Pentru ca Atlanticul atunci aparea in urma cataclismului ce se petrecea la tarmurile de est ale Atlandidei de atunci si Americii de acum si facea aproape imposibila plecarea de pe ele – enorme eruptii vulcanice insotite de cutremure si inundatii nemaivazute pana atunci.

  Legenda indiana despre continentul pierdut din Pacific ce se numea Mu, de fapt ne vorbeste despre aceeasi entitate si anume insula-continent pierduta in mare ce se numea Atlandita in textul lui Platon.

  Cele doua povesti despre pamant scufundat in mare se leaga incredibil de bine de momentul din Biblie al nasterii lui Peleg (“numele lui a fost Peleg pentru ca in vremea aceea s-a impartit pamantul”).

  Un link interesant apropo de Peleg si intelesul acestui cuvant in limba ebraica si impartirea Pamantului:
  http://www.kjvbible.org/peleg.html

  Daca acceptam cronologia biblica (ma refer la Biblia Ortodoxa pentru ca cea protestanta ne da alte date) ca fiind valida atunci evenimentul cataclismic Atlantida, respectiv disparitia continentului Mu, respectiv impartirea Pamantului, s-a petrecut cam pe la 2500-2700 inainte de Hristos, adica acum 4500-4700 de ani, cand au aparut (o spun egiptologii batrani – egiptologii mai tineri sunt grevati de o paradigma nonteista limitatoare) si piramidele din Egipt si alte constructii megalitice din spatiul mediteranean.
  In sprijinul acestei teze vine si Teoria Pamantului in Expansiune care spune ca nu exista subductie pentru placile tectonice, cu observatia ca acest sprijin paleste masiv atunci cand promotorii Teoriei Pamantului in Expansiune iau in considerare un timp de manifestare de milioane* de ani.

  * dogma ‘milioanelor de ani’ reprezinta o alta imensa limitare, culmea, a cunoasterii stiintifice.

  PS
  Daca spun ca Evolutionismul este cel mai mare inamic al cunoasterii stiintifice suna a scandal, asa-i? Ei bine, va veni vremea, si asta curand, cand se va dovedi stiintific, cu adevarat stiintific ca ceea ce parea scandal este un fapt. Evolutionismul este o mare inginerie ideologica cu o perfida agenda politica in substrat si anume aceea care urmareste realizarea “omului nou” al lui Marx.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii