Noutăți

A fost creată înghețata care nu se topește. Când va apărea în comerț?

Oamenii de știință de la Universitatea din Edinburgh și Dundee, au descoperit o modalitate de a crea un sortiment de înghețată capabil să nu se topească în timp. Acest lucru se datorează unei proteine naturale, proteina BsIA, ce poate uni aerul, grăsimea și apa din înghețată, făcând produsul mult mai greu de topit. Mai mult, noua rețetă ar face ca înghețata să aibă mai puține straturi de grăsimi și mai puține calorii.

Prof. Cait MacPhee, unul dintre experții care lucrează la noua rețetă, a declarat: Suntem încântați de potențialul acestui nou ingredient ce ar îmbunătăți înghețata, atât pentru consumatori, cât și pentru producători.”

Experții estimează că noua rețetă de înghețată, cu noua proteină, ar putea apărea pe piață, dacă aceasta o va cere, în circa 3-5 ani.

 

sursa: telegraph.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii