Noutăți

A fost creat primul neuron artificial care imită funcțiile unuia real. Urmează implantarea în corpul uman!

  •  
  •  
  •  

Cercetătorii au construit primul neuron artificial care este capabil să imite funcțiile unuia normal, inclusiv traducerea semnalelor chimice în impulsuri electrice precum și comunicarea cu alte celule umane.

În prezent, acești neuroni artificiali sunt de mărimea unui deget însă echipa lucrează la miniaturizarea lor pentru a fi implantați oamenilor. Conform specialiștilor, asta va duce la înlocuirea celulelor nervoase deteriorate și la dezvoltarea de noi tratamente pentru tulburări neurologice, cum ar fi leziunile măduvei spinării sau a bolii Parkinson.

dada Dr. Agneta Richter-Dahlfors de la Institutul Karolinska din Suedia: “Neuronul artificial creat de noi este format din polimeri cu conductivitate similară unui neuron uman. Acest lucru înseamnă că neuronii artificiali ar putea fi, teoretic, integrați în sisteme biologice complexe, cum ar fi corpurile noastre.”

neuronNota noastră: În condițiile în care neuronii sunt o clasă de celule specifice pentru sistemul nervos, adaptată la recepționarea și transmiterea informației, ne întrebăm cu îngrijorare în ce fel neuronul artificial ar putea fi folosit și pentru controlul mental al populației la un moment dat. În condițiile în care neuronul artificial poate primi și trasmite informație, el poate fi o antenă de recepție foarte eficientă prin care să se transmită mesaje din exterior… Rămâne ca viitorul să ne spună mai multe!

 

sursa: http://www.iflscience.com/brain/scientists-create-artificial-neuron-functions-real-thing

sursa: http://www.sciencealert.com/scientists-build-an-artificial-neuron-that-fully-mimics-a-human-brain-cell


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on A fost creat primul neuron artificial care imită funcțiile unuia real. Urmează implantarea în corpul uman!

  1. anti-ante-christ // 3 iulie 2015 at 9:59 // Răspunde

    sau sa faca zombie din pacienti. Cred ca se va depasi ce era in timpurile lui Noe. Deja sodomistii se incoivoiesc pe strada in fata la copii.. copii prosti si needucati ii protejeaza.Laboratoarele sunt la un pas de a clona oameni si a ii programa. Pai cat timp pana ne inlocuiesc cu o clona? Scarba mi s-a facut de stiinta. A prostit omenirea grav. Mai bine era pe vremurile cand omu simtea ce e aia libertate.. nu cum e azi sa ai notiuni in cap despre ce iti zic ei ca e sa fi liber si sa fi mai inchis decat in parnaie in propriul oras.

  2. Nu este nevoie de neuroni artificial sa manipuleze populatia, fac deja o treaba foare buna si fara ei.Priviti in jur , mai supusi ca acum cred ca nu am fost niciodata ; inainte mai faceau oamenii cate o revolta , rascoala etc.Acum , suntem niste mielusei ; desi mai mult de jumatate dintre romanii din tara traiesc in saracie ,niciunul dintre ei nu ar ridica o piatra sa schimbe ceva.Ce se poate mai mult de atat ?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii