Noutăți

A fost concediată pentru că a dat de mâncare unui copil. S-a întâmplat în SUA…

  •  
  •  
  •  

„Școala la care lucram m-a concediat după ce i-am dat o masă gratuită unui copil care nu a putut plăti” spune Dalene Bowden, lucrătoare la cantina unei școli din statul Idaho, SUA. Povestea ei a ajuns virală și mai mult de 80.000 de oameni au semnat o petiție în sprijinul doamnei Bowden.

Ce s-a întâmplat de fapt: Dalene Bowden a văzut un elev de gimnaziu care nu a avut bani pentru a cumpăra o masă de prânz. Ca urmare, ea i-a oferit copilului în vârstă de 12 de ani o masă caldă gratuită, o inițiativă care i-a adus concedierea, scrie ziarul Idaho State Journal.

“Știu că am greșit, dar ce ar trebui să fac în cazul în care un copil spune că-i este foame dar nu are nici un ban?”, a spus Dalene Bowden ziarului. „Copiii mă iubesc, și eu ii iubesc pe ei și mă doare ce se întâmplă.”

Povestea a captat atenția la nivel național și a stârnit critici pe scară largă. Bowden a fost lucrător al serviciilor alimentare în sistemul școalar trei ani, timp în care nu a fost pedepsită niciodată la locul de muncă, cu excepția unei singure avertizări verbale după ce a oferit o prăjitura pe gratis unui alt elev.

Masa gratuită de la școala Irving Middle School din statul Idaho, în urma căreia Dalene Bowden a fost concediată, costă doar 1 dolar si 70 de cenți. În SUA copiii își plătesc (cu preț redus) masa de prânz având posibilitatea să mănânce la cantina școlii.

Scrisoarea de concediere primită de Darlene spune:

“Motivul pentru concedirea dumneavoastră este furtul – furtul din proprietatea școlii”, scrisoare pe care care Bowden a postat-o pe Facebook.

scrisoare
Ca urmare a răspândirii la nivel național dar și internațional al incidentului, școala i-a oferit doamnei Bowden postul înapoi, însă femeia nu este sigură că se întoatce la acel loc de muncă: „Trebuie să mă gândesc dacă accept să mă întorc” a spus Darlene Bowden ziarului Idaho State Journal. „Mi-e teamă că dacă mă întorc îmi vor face viața mizerabilă și vor încerca să mă prinda cu ceva în mod intenționat.”

Iată cât de dreaptă este viața în țara tuturor posibilităților. Aceasta este democrația promovată de Statele Unite ale Americii: se cheltuie milioane de dolari pe mâncare care se aruncă (a se vedea mâncarea aruncată de la magazinele de tip fast-food unde se aruncă hamburgerii nevânduti în ziua respectivă) dar nu este tolerat un prânz gratuit cu o valoare de 1 dolar și 70 de cenți pentru un copil flămând în vârstă de 12 ani.

Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

Surse: washingtonpost.com, Idaho State Journal


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on A fost concediată pentru că a dat de mâncare unui copil. S-a întâmplat în SUA…

  1. eu am mai spus ca americanii sunt cei mai idioti de pe fata pamantului, atat de parsivi incat ma mir ca ii mai suporta Dumnezeu

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii