Noutăți

A forat pentru a găsi apă în deşertul Nevada. Vezi ce s-a întâmplat!

  •  
  •  
  •  

Se numește Fly Geyser sau Fly Ranch Geyser și este un mic gheizer geotermal din regiunea Washoe, statul Nevada la aproape 32 km  de orașul Gerlach. Are 1.5 m înălțime și 3.7 m lățime.

Fly Geyser nu este un fenomen cu totul natural; a fost creat în mod accidental în urma forării locului în 1964 în căutarea apei și a unei surse de energie geotermală.  În jurul și pe puțul astfel creat, zeci de minerale dizolvate au început să crească și să se acumuleze, creând o movilă de travertin pe care stă gheizerul. Fenomenul este într-o continuă dezvoltare. Apa este în mod constant lansată din interiorul gheizerului și poate ajunge la o înălțime de aruncare în aer de 1,5 m.
adventurist_photosGheizerul conține mai multe terase prin care se evacuează apa în 30 până la 40 de piscine, pe o suprafață de 30 ha. Gheizerul este alcătuit dintr-o serie de diferite minerale, dar culorile sale strălucitoare sunt datorate algelor termofileDiferiții nutrienți, gaze, și minerale care sunt expulzate din acest gheizer, reacționează diferit la soare, precum și oxigenul din aer. Această reacție crează culori magnifice care sunt în continuă schimbare. Cu cât curge mai mult apă din acest gheizer, cu atât culorile devin mai frumoase.
Ferma unde se află Fly Geyser este deținută în prezent de Todd Jaksick. Este înconjurată de un gard înalt și o poartă încuiată acoperită cu țepi pentru a ține departe curioșii!
fly-geyser3După ce zeci de fotografii ale gheizerului au apărut în mass-media, fotografi și turiști au început să vin aici din toate colțurile lumii. Cu toate acestea, nu este atât de ușor de ajuns la locul miraculos. Proprietarii nu sunt de acord să-și vândă terenurile și au interzis organizațiilor de mediu monitorizeze starea și dezvoltarea gheizerului.
well-turned-into-fly-geyser-8
ktQyb15
well-turned-into-fly-geyser-7
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu
surse: Feel The Planet, reddit.com

Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on A forat pentru a găsi apă în deşertul Nevada. Vezi ce s-a întâmplat!

  1. E o ocazie buna ca cineva sa ia o mostra de roca de acolo, (s-o fure :-)) si sa mearga la un laborator de datare radiometrica. Sa vezi surprize de milioane de ani vechime. 🙂 )))

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii