Noutăți

Un român a cucerit America cu acul și ața!

  •  
  •  
  •  

A studiat Facultatea de Farmacie din Cluj Napoca dar nu combinațiile chimice ale medicamentelor l-au atras, ci cele ale culorilor și modelelor folosite în industria cosmeticii și a modei! A urmat cursuri de artă descoperindu-și adevărata vocație în domeniul design-ului de modă!

Dorin+Negrau+kaAg_6v8RfpmDorin Negrău a intrat în lumea modei în anii ’90 și de atunci și-a creat un stil și un nume cunoscut și apreciat în această industrie. A participat la cele mai renumite prezentări de modă de pe mapamond și de curând a cucerit inima New York-ului prin modelele prezentate la faimoasa paradă de modă Mercedes-Benz Fashion Week, de la Lincoln Center Pavillion, cu creații de toamnă din colecția “Brides’S – the story continues” / “Mirese – povestea continuă”, modele inspirate din portul tradițional românesc din Transilvania. Dorin a fost singurul român care a participat la această prezentare de modă internațională.

Creațiile sale au tăieturi curate și asociații neașteptate de materiale, aducând soluții inovatoare pentru moda în mișcare, cum menționeză organizatorii Mercedes-Benz Fashion Week din New York. El își propune ca prin lucrările sale vestimentare, femeile să arate bine îmbrăcate, dar ceea ce poartă fie practic și funcțional, în același timp.

În urma acestui eveniment, designerul român a fost nominalizat la premiile americane CLIO,  iar toate ținutele prezentate de Dorin, au fost cumpărate. Acoperământul pentru cap purtat de mireasa din fotografia de mai jos, a impresionat participanții ruși care au comandat 1.000 de astfel de modele, după cum au declarat reprezentanții designerului.

negrau_(9)
Rochiile prezentate de Dorin Negrău au fost accesorizate cu sandale cu toc inspirat din Coloana Infinitului a lui Brâncuși, realizate împreună cu firma Mineli.

“Cu ocazia acestui eveniment, am primit și solicitarea reprezentanților Institutului Costumului din New York de a fi prezenți la show-ul nostru, în vederea participării noastre, respectiv selectării unor piese din colecția noastră pentru o expoziție viitoare din cadrul Metropolitan Museum”, a spus Negrău. “Cred cu tărie că o colecție ar trebui să fie sprijinită de o filosofie a limbajului îmbrăcămintei și acest lucru poate fi ușor de văzut în lucrarile celor mai mari designeri de modă.”

Creațiile lui Dorin Negrău pot fi cumpărate din multe magazine aflate în Europa, SUA și Asia.

sursa: mbfashionweek.com, www.dorinnegrau.ro

negrau_(12)

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Un român a cucerit America cu acul și ața!

  1. un oarecare // 25 iunie 2016 at 11:38 // Răspunde

    Felicitari !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii