A apărut prima pastilă digitală. Ce face aceasta și ce afecțiuni tratează?

Epoca pastilelor digitale este aici. În această săptămână, pentru prima dată, Administrația Alimentelor și Medicamentelor de peste ocean a aprobat o pilulă cu senzori înăuntru pentru a da informații medicilor din interiorul corpului. Într-un comunicat de presă postat de cei de la Gizmodo.com, reprezentanții FDA au declarat că un medicament antipsihotic atipic, Abilify MyCite, este primul medicament pe care l-au aprobat cu un “sistem de urmărire digitală de ingestie”, asta pentru a înregistra dacă medicamentul a fost de fapt ingerat sau aruncat de pacient.
Produsul este aprobat pentru tratamentul schizofreniei, tratamentul acut al episoadelor maniacale si mixte asociate cu tulburarea bipolara I și pentru utilizarea ca tratament suplimentar pentru depresie la adulti. Potrivit aceleași organizătii, pilula funcționează prin transmiterea informațiilor de la un senzor intern către un “patch portabil”, care apoi transmite date către o aplicație smartphone sau către asistentele și medicii care monitorizează progresul pacienților lor.
Pilula generează un semnal electric când este stropită cu acid stomacal și conține cupru, magneziu și siliciu, care sunt “ingrediente sigure în alimente”, notează New York Times. Pacienții trebuie să semneze un formular de consimțământ înainte de a beneficia de un asemenea tratament digital.
Urmărirea oamenilor care suferă de schizofrenie este de un real ajutor pentru aceștia, deși unii s-ar putea simți spionați.
Totuși, există voci care condamnă această inițiativa de a urmări pastilele. Desigur, datele medicale sunt protejate în mod evident, dar Dr. Paul Appelbaum, profesor de psihiatrie al Universității Columbia, a declarat pentru New York Times că ar trebui să ne gândim mult mai bine înainte de a începe un astfel de experiment pe cei care suferă de schizofrenie, mai ales pentru că acești oameni suferă de stări confuze și paranoice: “Un sistem care va monitoriza comportamentul lor și va trimite semnale din corpul lor informând medicul, s-are putea să nu fie privit cu ochi buni de acești pacienți”.
În orice caz, aceste medicamente inteligente păreau cu siguranță în urmă cu câteva decenii a fi ceva desprins din filmele SF, însă astăzi încep să facă parte din viața noastră. Cum le vom primi?
sursa: https://gizmodo.com/the-fda-just-approved-a-pill-with-sensors-in-it-for-the-1820422198
traducere și adaptare: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu