Noutăți

99% dintre microbii din corpul nostru nu sunt cunoscuți de oamenii de știință…

Vedem descoperiri științifice incredibile făcute zilnic, dar noi cercetări indică faptul că există un decalaj destul de mare în ceea ce privește cunoștințele noastre când vine vorba despre ceea ce se întâmplă în jurul nostru și în Univers, și ce știm cu adevărat despre corpurile noastre.

Aproape toți microbii din interiorul nostru sunt necunoscuți științei, asta potrivit unui nou studiu Stanford care a analizat fragmentele de ADN găsite în fluxul sanguin uman. Potrivit cercetării, mai mult de 99% dintre microorganisme (numite colectiv microbi) nu au fost descoperite până acum. Aceste microorganisme se găsesc în intestinele noastre, pe pielea noastră sau în gura noastră, iar importanța lor este crucială pentru menținerea vieții.

Oamenii de ştiinţă au folosit mostre provenite de la persoane cu transplanturi de inimă, ficat sau măduvă osoasă, precum şi de la 32 de femei însărcinate. Sarcina, dar și medicamentele luate de persoanele cu organe transplantate, modifică sistemul imunitar. Prin analiză monstrelor prelevate, s-a descoperit faptul că 99% din fragmentele de ADN din eșantioane nu corespund unei baze genetice existente, adică sunt necunoscute nouă. Potrivit celor de la Science Alert, o mare parte din acest ADN necunoscut aparține unui tip de organisme numite proteobacterii, a căror compoziţie include Escherichia coli și Salmonella.

“Am descoperit lucruri pe care le înțelegem, alături de lucruri pe care nu le-am mai văzut vreodată, am găsit lucruri care sunt complet noi “, a declarat bioinginerul Stephen Quake de la laboratorul Bio-X din cadrul Universității Stanford.

Cercetătorii spun că au analizat aceste probe de sânge într-un mod imparțial, în timp ce inițial căutau altceva, acesta fiind motivul pentru care au descoperit atât de mulți microbi noi. Cele mai multe studii sunt, de obicei, foarte concentrate pe o anumită parte a microbiologiei sau a corpului uman. Acum, cercetătorii doresc să adopte aceeași abordare și să descopere dacă există atâți de mulți microbi necunoscuți și la animale.

sursa: http://www.sciencealert.com/more-than-99-percent-of-the-microbes-inside-us-are-unknown-to-science

sursa: http://www.messagetoeagle.com/dna-study-almost-all-the-microbes-inside-our-bodies-are-unknown-to-science-stanford-study-says/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii