Noutăți

Cele mai cumplite morţi ale capetelor încoronate. Răfuielile se terminau în băi de sânge sau cu asasinate săvârşite cu violenţă extremă…

  •  
  •  
  •  

Evul Mediu a fost o epocă brutală în istoria umanităţii. S-a remarcat prin războaie, asasinate şi lupte religioase. De multe ori, disputele degenerau în adevărate măceluri, iar adversarii erau înlăturaţi prin metode brutale.

În veacurile evului mediul, cel puţin până în secolul al XVII lea, conturile se reglau cu o brutalitate ieşită din comun. Răfuielile dintre prinţi şi capete încoronate se terminau în băi de sânge sau cu asasinate săvârşite cu violenţă extremă.

Trei dintre acestea au şocat până şi pe contemporanii obişnuiţi cu realitatea războaielor şi a morţii care pândea la orice pas.

Căsăpirea unui prinţ în plină stradă

Una dintre cele mai şocante reglări de conturi a avut loc în Franţa medievală, în secolul al XIV lea. Fratele regelui Carol al VI lea, Louis de Orleans a fost măcelărit în plină stradă de un grup de asasini trimişi de oponenţii săi. Mai precis, omorul a avut loc pe 23 noiembrie 1407. Regele Carol al VI lea, cel care a condus Franţa timp de 42 de ani, înnebunise.

Mai precis, suferea de episoade repetate de psihoză, boală moştenită se pare de la mama sa, Joanna de Bourbon. În anul 1405 a refuzat vreme de cinci luni să se mai spele sau să-şi schimbe hainele. Apoi a dezvoltat o obsesie pentru fragilitatea sa şi credea că este făcut din sticlă fiind mereu în pericol de a se sparge.

Purta inserţii de metal în haine pentru a se proteja. Carol nu mai putea să conducă regatul. În acest context rudele regelui şi marii nobili din regat au început să se lupte pentru putere. Principalele facţiuni erau conduse de Louis de Orleans, fratele regelui şi Jean cel Neînfricat din Burgundia. Louis de Orleans a reuşit să câştige teren.

A devenit amantul reginei şi chiar a devenit regent pentru a conduce în locul regelui alienat. Pentru a se răzbuna, Jean de Burgundia a încercat să răpească pe fiul regelui.

În replică, Louis a vrut să-i violeze soţia lui Jean cel Neînfricat. Burgundul a dorit atunci să tranşeze conflictul odată pentru totdeauna. Şi-a trimis oamenii de încredere la Paris.

Citeste mai mult: Adevărul


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii