Noutăți

95.000 de militari ruşi participă la cele mai ample manevre militare din acest an

  •  
  •  
  •  

Forțele armatei ruse au început luni cele mai ample manevre din acest an sub numele de cod “Țentr/Centru-2015”, în 20 de poligoane navale, aeriene și terestre, la care vor participa circa 95.000 de militari, a anunțat Ministerul Apărării din Rusia, citat de EFE.

Exercițiile vor implica 170 de avioane, 20 de nave, peste 7.000 de unități de armament greu, inclusiv tancuri și lansatoare de rachete motorizate.

Unitățile militare au fost deplasate de la bazele lor, ca parte a exerciţiilor de luptă comandate de preşedintele Vladimir Putin, cel mai recent exerciţiu dintr-o serie dejocuri” de război rusești pe fondul tensiunilor cu Occidentul asupra Ucrainei, anunţă usnews.com.

russianapcs
Manevrele, programate să dureze până duminică, se vor desfășura în districtele militare Sud și Centru, sub comanda șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei și adjunct al ministrului apărării rus, generalul Valeri Gherasimov.

De ce astfel de manevre? Obiectivul lor este contracararea unui ipotetic conflict armat intern pe flancul strategic cu Asia Centrală.

Respectivele exerciții încheie, de asemenea, acțiunile comune de instruire a forțelor armate ale țărilor din Organizația Tratatului pentru Securitate Colectivă din fostul spațiu sovietic, bloc ce grupează Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Tadjikistan și Kârgâzstan, anunţă agenţia Agerpres.

25095
Exercitiile vin după o discuţie telefonică de săptămâna trecută în care au fost implicaţi conducători ai guvernelor Rusiei, Germaniei, Franţei şi Ucainei, o conferinţă organizată pentru a discuta despre punerea în aplicare a unui acord de pace pentru estul Ucrainei,  anunţă abcnews.go.com.

Se pare că în timpul discuţiilor, Vladimir Putin a subliniat necesitatea unui dialog direct între guvernul ucrainean și teritoriile rebele.

Kremlinul a declaratminiștrii de externe ai celor patru națiuni vor continua discuțiile în Berlin în acest weekend, iar cei patru șefi de stat se vor intâlni la Paris pe 2 octombrie 2015.

Până atunci …. se fac exerciţii militare în masă.

146A2312-661F-4DC5-8253-DACE634033A8_cx0_cy5_cw0_mw1024_s_n_r1reportaj (traducere şi adaptare) Mădălina Corina Diaconu

surse: agerpres, abcnews.go.com, usnews.com

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii