Noutăți

8 lucruri esențiale despre viață pe care omenirea le-a uitat

 •  
 •  
 •  

Locul nostru în natură. În ultimele sute de ani ne-am detașat destul de mult de natură, dorind să nu mai depindem de aceasta. Am cunoscut-o, am consumat aproape tot ce am putut și am încercat să constrângem natura în așa fel încât să ne ofere doar ce ne mulțumește pe noi, într-o acțiune extrem de egoistă. Am uitat să ascultăm și să înțelegem ritmurile naturale și ciclurile Pământului, ne-a fost mai ușor să ignorăm mesajele venite de la mediul natural decât să trăim în echilibru.

Am uitat vechea înțelepciune antică. Am uitat și ne-am îndepărtat de înțelepciunea noastră strămoșească. În încercarea de a obține cunoștinte științifice cu scopul de a-i oferi minții noastre raționamentele potrivite, am uitat înțelepciunea care apare prin deschiderea inimii. Ne-am uitat vechile povești și tradiții, trecând prea ușor la o societate bazată pe consum.

Am uitat de visele noastre. Îndepărtându-ne de la calea noastră interioară, am uitat să visăm. Mai mult, am uitat că avem puterea de a contribui enorm la îndeplinirea visurile noastre.

Am uitat adevăratul scop în viață. Cu atât de mult “senzațional”, zgomot și distragere a atenției din jurul nostru, am ajuns să uităm care este adevaratul motiv pentru care ne aflam aici. Suntem prinși într-o rutină cotidiană din care am pierdut din vedere adevărata autenticitate, acea scânteie interioară care ne poate conduce către fericire și către auto-realizare / auto-cunoaștere.

Am uitat că totul este iubire. Acesta este, probabil, cel mai profund mister dintre toate, mister pe care foarte puțini au ajuns să-l înțeleagă cu adevărat. Însă, acest adevăr este ascuns în profunzimea ființei noastre. Am uitat faptul că în cele din urma totul este energie și conștiință și că dragostea este materialul fundamental al existenței care trece prin fiecare celulă a noastră .

Am uitat să iertăm. Fiind facuți să credem că suntem separați și deconectați de ceilalți și de orice altceva, am uitat să iertam. În cel mai profund sens al său, iertarea este actul de reamintire a realității că suntem unul cu toata lumea și că nu există o victimă și un agresor. Cu toții ne mișcăm într-o „existență”  numită viață.

Am uitat de adevarata noastră putere. Conditiile de viata dominate de frica ne-au facut sa uitam cine suntem cu adevarat. Ne-am uitat adevarata putere, puterea de a ne folosi de intentie si de vointa noastra cu scopul de a ne schimba realitatea. Am fost atrasi de somnambulismul celor care au trait inaintea noastra si astfel am ajuns sa adoptam aceleasi tipare de gandire fara sa ne indoim de aceste automatisme periculoase.

Am uitam sa fim simpli. Viața a devenit din ce în ce mai complicată. Suntem seduși de strălucirea lui “mai mult” și nu de puterea lui “mai puțin”. Am uitat sensul simplității și am uitat să fim simpli. De fapt, viața este simplă, noi suntem cei care ne-o complicăm. Simplicitatea implică eliberarea de toate lucrurile neesențiale și de ideile care nu ne folosesc în indeplinirea adevăratului scop al vieții.

sursa: http://myscienceacademy.org/2014/12/11/the-12-biggest-life-secrets-forgotten-by-mankind/

sursa foto:http://lorency.deviantart.com/art/Time-88251680


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on 8 lucruri esențiale despre viață pe care omenirea le-a uitat

 1. ANGELA TARZIU // 8 iulie 2015 at 14:10 // Răspunde

  Am uitat în primul rând să fim oameni, să trăim spiritual ,să iubim ,să avem compasiune față de aproapele,să avem discernământ,să avem respect…….am ajuns la planeta maimuțelor …..Eu nu acuz pentru acest fapt sistemul comunist ci decrepitudinea noastră ! Demult ,în adolescența mea un om deosebit imi tăia avântul adolescentin cu : ,,draga mea ,unde-i mintea multă și prostia-i mare ,,…..se pare că am rămas doar cu prostia ….

 2. Luca Simona // 23 iulie 2015 at 0:42 // Răspunde

  Imi place cum gindesti….dar am ajuns 5intr-un punct al vietii(azi e ziua mea) in care nu vad un viitor pt.oamenii intelepti….Nu vreau sa mor dar nici nu gasesc ce am de facut si Unde?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii