Noutăți

7 milioane de fire de flori în cea mai mare grădină de flori din lume

  •  
  •  
  •  

Parcul Keukenhof, este cea mai mare grădină de flori din lume. Situat la jumatatea distanței dintre Amsterdam și Haga, într-un orașel mic numit Lisse, el este cunoscut ca si Grădina Europei…

În secolul XV, parcul Keukenhof făcea parte din domeniul Castelului Teylingen din Olanda și servea drept grădină de legume pentru Gravin Jacoba de Bavaria. Ea găsea aici tot ce-i trebuia pentru bucătărie, ceea ce explică originea denumirii Keukenhof, care înseamnă “domeniul bucătăriei”. În 1840, s-a amenajat un parc proiectat de arhitecții Zochter și fiul, care au mai conceput și Vondelpark din Amsterdam. În 1949, proprietatea a fost transformată pentru a găzdui expozițiile cu flori de bulbi, lalelele având prioritate.

media_gallery-2016-03-10-10-sandeep_pawar_fff56a0f340bcad4ce9c14aed90f857d

Din 2010, parcul Keukenhof este deschis în fiecare an, începând din ultima săptămână a lunii martie și până în mai. Parcul a fost ideea primarului din Lisse, in 1949, care a dorit să aibă o expoziție florală unde cultivatorii din toată Europa să poată vedea cei mai stranii hibrizi posibili. Pe o suprafață de 32 de hectare, înfloresc milioane de lalele. (wikipedia)

Tema parcului din acest an este Epoca de Aur olandeză (1584-1702). Această epocă a însemnat o prosperitate fără egal pentru “comerț, artă și științe”, a declarat pentru AFP Patricia Jelgehuis, ghid turistic.

Lalele vin într-o varietate vastă de culori în Olanda, iar popularitatea lor le clasează pe al 3-lea loc în lume după trandafiri și crizanteme. A existat un moft uriaș pentru aceste flori, în secolul al 17-lea. Populația de atunci a fost într-un adevărat concurs de obținere de bulbi cât mai deosebiți. Pentru producători a fost perioada în care s-au întrecut în numărul mare de bulbi obținuti pe pământurile olandeze. Astfel, azi olandezii domină industria lalelelor la nivel mondial. Amsterdam a dus această pasiune pentru lalele la un nivel superior prin găzduirea Zilei Naționale a lalelelor pe data de 16 ianuarie în fiecare an. 

În parcul Keukenhof, în pavilionul dedicat temei epocii de aur din acest an, sunt expuse aproximativ 100.000 de lalele și alte tipuri de flori, aranjate în formă de vapoare sau case de pe Amstel, într-o paletă de culori de la alb la albastrul de Delft.

header_keukenhof_2-1024x280

Sunt amenajate copii ale unor pânze pictate de mari maeștri din secolul al XVII-lea și o rochie de mireasă concepută pe bază de orhidee albe, realizată de creatorul olandez Ronald Kolk. Pe lângă aceste aranjamente imaginate de Ronald Kolk, este amenajată și o expoziție care prezintă sculpturi, rochii și articole de încălțăminte. Au fost aduse și pălării ale lui Philip Treacy, stilist care, printre altele, și-a pus serviciile la dispoziția Madonnei și a familiei regale britanice.

150509ll1673.jpg__700x700_q85

La data de 23 aprilie, va avea loc “Corso fleuri du Bollenstreek”, o paradă a zeci de care alegorice care se vor deplasa între Noordwijk și Haarlem, la sud de Amsterdam. “Este zona câmpurilor de flori fiindcă pământul are aici mult nisip, favorabil lalelelor”, declară Patricia Jelgehuis. (agerpres)

485061767-bollenstreek-art-floral-corso-fleuri-decoration-de-fleurs

Lalelele înflorite aduc în lumina soarelui o fluorescență strălucitoare. Florile parcă zâmbesc într-o multitudine de culori, mișcându-se în vânt, ca un semn de căldură și frumusețe pentru a lumina drumul spre o nouă vară. Pe măsură ce soarele cald de vară începe să răspândească razele sale luminoase pe Pământ, aceste flori dobândesc aspectul lor magnific în zeci de culori fascinante. Unele dintre ele sunt, de asemenea, parfumate.

thumb.php

Keukenhof Gardens Desktop Background

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: AFP, triphobo.com, keukenhof.nl, wikipedia, agerpres


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on 7 milioane de fire de flori în cea mai mare grădină de flori din lume

  1. Pentru gradina asta superba cu lalele, mai inchid ochii (desi nu-mi reuseste) la votul negativ al Rotterdam-ului fata de tara nostra privind admiterea in spatiul Schenghen…ei ce sa auzi!!!, acu’ cand toata Europa-si ridica garduri de sarma ghimbata impotriva migrantilor si nu mai ies europenii pe strada seara de frica atacurilor, atentate-n serie, noi si cu bulagarii indeplinim conditiile de aderare!!! adicatelea pt super/ultra/mega cota de migranti/musulmani/islamisto/extremisti/metisti cu tot neamul lor peste neamul nostru?!?!?!
    Lalelele, divine!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii