Noutăți

60 de pensionari români au pensii de câte un miliard de lei, adică de 25.000 de euro pe lună. Cine sunt aceștia și cum e posibil?

 •  
 •  
 •  

Într-o Românie în care mulți pensionari sunt muritori de foame, într-o Românie care și-a alungat din cauza lipsurilor 3,5 milioane de oameni peste graniță, există persoane care au pensii uriașe. Și nu vorbim de 1.000 sau 2.000 de euro, ci de 25.000 de euro / lună. Dacă strigător la cer nu vi se pare o sintagmă potrivită pentru această situație, atunci nu știu ce să mai zic.

Informația a fost confirmată astăzi de Ministerul Justiției, într-un set de răspunsuri dat pentru HotNews.ro, ca urmare a unei postări făcută pe Facebook în urmă cu două săptămâni de Raluca Prună, Ministrul Justiției.

Cine sunt cei care au ajuns să încaseze astfel de pensii nesimțite? – 60 de magistrați care se dedulcesc cu peste un miliard de lei vechi pe lună.

Ca să înțelegeți uriașa injustiție socială pe care o finanțăm cu toții, faceți un calcul simplu, comparând pensia acestor oameni cu o pensie de 1.000 de lei care, în România, este considerată decentă. Convertind miliardul de lei vechi în lei noi, vorbim despre o pensie de peste 100.000 de lei noi / lună, adică o pensie de 100 de ori mai mare decât o pensie decentă din România. Cu alte cuvinte, un om cu o pensie decentă de 1.000 de lei va încasa în OPT ANI ȘI JUMĂTATE cât încasează într-o lună un pensionar de lux din justiție!!! Pensia acestora este cu atât mai injustă cu cât beneficiarii sunt magistrați, adică foști oameni din justiție – justiția aia de care, în realitate, românii nu prea au avut parte de generații!

Adevărul.ro: <<Întrebată de HotNews.ro cum de s-a ajuns la pensii de 1 miliard de lei vechi pe lună şi câte astfel de pensii există în sistem, Raluca Prună a răspuns prin intermediul biroului de presă al ministerului: „Nu deţinem date referitoare la cuantumul pensiei de serviciu, acestea pot fi obţinute de la Casă Naţională de Pensii. Din informaţiile noastre există 60 de persoane care au astfel de pensii.”>>

Ar trebui să și aflăm cine sunt beneficiarii, cu nume și prenume, și ce anume au făcut pentru țara asta încât să aibă fiecare în parte un venit lunar mai mare decât al președintelui României, al primului ministru și al tuturor miniștrilor Guvernului României la un loc!!!

Oare cât va mai tolera românul măgăriile făcute de politicieni și de lipitorile din interiorul sistemului?

Adrian Albu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

26 Comments on 60 de pensionari români au pensii de câte un miliard de lei, adică de 25.000 de euro pe lună. Cine sunt aceștia și cum e posibil?

 1. imediat vazut cum a fost posibil asa ceava ca doar nu au avut 30 ani in jur de 1un milion de euro lunar ,, este sigur o manarie financiara ,,, ALO !! DNA !! UNDE SANTETI !!???

  • Ana Tanase Al cincilea doctor şi ultimul zice:
   Îmi pare rău să vă contrazic, dar cei mai buni pacienţi sunt politicienii!

   Ei nu au inimă, nu au stomac şi nici chiar coloană vertebrală!
   Iar dacă le schimbi capul cu fundul, nu va remarca nimeni..

   • Si ce treaba are politicianul cu pensile de 25 000 euro? Bine va incalta sistemul. “Politicienii fura”, asa trebuie cuibarit in mintea romanului, “ca noi sa avem pensii de 25 mii euro”.
    Inca odata se demonstreaza ca tara nu a fost furata de politicieni, ei au fost doar de acoperire.

  • Pai nu ai auzit ?. Este vorba de magistrati, adica si de fosti lucratori in structurile de forta.
   La ei nu functioneaza “Favorizarea faptuitorului”. Acest lucru este valabil doar la Politicieni.

   • Albu asta, e negru, de fapt. Arunca fumigene sa mănânce si el o pâine. Ca si tolomac, pardon, tolontan.

 2. sa-i intrebam pe ministrii muncii, pe presedinte, si pe ministrii de justitie!

 3. Incerc sa-mi imaginez, dar nu pot, cum cheltuie atata banet lunar! Or fi peste foarte bolnavi si-i costa? Nu merge. Or fi atat de fraieri sa-i prosteasca toti cei care vand ceva? Nu merge. Or avea niscai dependente rusinoase si costisitoare? Care ar putea fi alea? Nu vad. Nu merge. O fi statu aista prost croit si cand taie din painea pensionarilor halci imense pentru unii nu-i doare ca abia raman firimituri pentru cei multi carora nu le ajunge nici firimitura data rational, adica pe puncte; cica is prea multi sa-i tie in spate cei putini, ai’ de muncesc. Da statu are mai Marii care se pusera in slujba publicului, ca popor nu stiu de se mai poate zice. Nu le tremura cutitu cand taie; ca despre inima… Oare puterea da asemenea betie de ia si mintile, si sufletul?
  Nu, cred ca au mers pe ideea proverbului, si-au cumparat, cam scump, niste batrani, care, din pacate, au fost si sunt de cumparat. Vorba reclamei: Scump, foarte scump;Dar halatul?….

 4. Sunt in ultimul stadiu de nesimtire. Exact!.. ce au facut pentru aceasta tara au luat cat au dorit din ea au ajutat si pe alti sa ia si sunt convins ca si concediile nu le petrec la munte in tara noastra ci cheltuiesc banii afara in Maldive sa ajute economia locala ca mno… acolo e mai ieftin.

  Trebuie pedepsiti vreo 10 reincarnari de acum incolo.

 5. daca atat este pensia, va dati seama ce salarii au avut???

 6. Gheorghe Gheorghe // 5 octombrie 2016 at 10:33 // Răspunde

  Eu as dori sa primească in continuare aceasta pensie cu o singura condiție ,aceea ca toți pensionarii sa primească aceasta pensie . O sugestie; banii sa provină din furturile parlamentarilor si a vânzătorilor de țara , vezi Bechtel cu 0 km. De autostrada dar cu miliarde încasate ,de la poporul roman .Tare mi-e teama c-am schimbat cizma sovietica cu cizma americană care e mult mai grea si mai periculoasa fiind mai “educata” .

 7. am aflat din media ca cineva a facut un studiu : din contributia data de salariati si contributia data de angajatori la fondul de pensii , se intorc inapoi sub forma de pensii – pe medie statistica – aproximativ 1/5 din contributie . calculul a fost supervizat privind corectitudinea matematica de catre D-na Prof. Monica Tatoiu . cum acesti bani depusi reprezinta juridic = proprietate , rezulta ca pensionarii sunt … cumva furati de 4/5 din sumele date . desigur media nu a mai spus nimic despre aceasta , nu s-a mai dezbatut nimic – nici chiar sindicatele nu au scos nici un cuvant . atunci pensionarii isi pun o intrebare : inseamna ca sunt furati … , dar totul este legal , ca doar suntem stat de drept … in care din pacate legile sunt facute cu nedreptate . iar sistemul functioneaza … ca la bordel , caci banii au fost dati – inainte … ca la c…. . tare curios as fi … care este adevarul ? cat despre echitate si respect … vedeti bine cum sunt “rasplatiti” pensionarii . se face totul pentru scoaterea lor din sistem ( la cimitir ). nimeni nu este mai presus de lege !!

 8. 100.000 pensie/capita este exact 100 de pensii decente a cate 1.000lei. Cat este pensia medie? sigur este sub 1000 lei. Sa ai pensie de stat nu privata,cat altii sa zicem 150 de oameni???? e simplu vazut in 10 tari cu democratie recunoscuta procentul cu care difera pensia maxima si cea minima de pensia medie si ala e cadrul in care trebe legislatia autoctona sa incadreze propria lege. excluderi cazurile extreme-ani putini de cotizare, medicale-boala, etc-la care se poate deduce un alt cadru in fond, si asa si iar asa cu alte legi. Inventam roata! no da-i nainte!

 9. bravo prostilor, continuati sa facti gura pe internet….asteptati sa vina mama dracului sa va rezolve problemele….numa in tara asta de cacat numita Romania se fura din cele mai vechi timpuri, pana azi ,dar tot mai este de unde…..se va termina o data si avutia asta….se vor termina si prostii…si atunci se va fura..P#la,ca altceva nu va mai fi…incet…incet , o mana de fraieri, alesi sau nu de populatia prostita cu mita electorala, sau votata de electoratul defunct, va duce tara asta la faliment. TOT ASA, ESTE SUPER, VA MULTUMIM DOMNILOR PARLAMENTARI, DEPUTATI, SAU CE P#ULA DE FUNCTII OCUPATI IN ORANDIREA TARII, VA MULTUMIM CA NE FURATI…NOI SUNTEM DE VINA PENTRU CA VA PERMINTEM !

 10. Ca şi alţi bugetari, şi cei din sistemul juridic au dat în judecată angajatorul pentru obţinerea unor drepturi salariale restante. Procesele s-au deschis individual sau în grupuri mici. Unii s-au judecat mai repede şi au pus în executare hotărârile, la alţii procesele au durat, au fost strămutate, apoi au apucat hotărârea din 2009 conform căreia, drepturile câştigate s-au dat în rate mici, în decursul a mai multor ani.
  Art. 82 din Legea nr. 303/2004 stabilea pentru magistraţi pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, și sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării. PROBABIL, este vorba de magistraţii care au apucat să ia restanţele salariale integral, şi au avut şi vârsta de pensionare la acel moment. Doar aceasta ar putea fi acea „scăpare a legii”, despre care are cunoştinţă doamna ministru. (Acum se ia în calcul venitul pe ultimul an).

  http://www.universuljuridic.ro/decizia-iccj-complet-dcd-c-nr-23-2015-stabilirea-pensiei-de-serviciu-a-magistratilor-lege-303-2004-hg-1275-2005/

 11. Visați in continuare si amagiti-va cu idea ca “nimic nu e mai presus de lege”.
  Din pacate, sunt mult prea mulți si mult prea multe lucruri mai presus de lege.
  Acesta este doar un mic exemplu de… nici nu exista un singur cuvant care ar putea descrie nesimțirea, hoția, parsivitatea si incompetența sistemului politic si juridic din aceasta tara.
  Pana acum m-am simtit mândru ca sunt roman si avem o cultura si o istorie deosebite, insa acum mi-e rusine sa mai spun ceva. Am rămas doar umbre pe fata pământului si ne hrănim cu amintiri din epoca de piatră.

 12. Imi relata cineva nu demult, cum ca magistrat fiind va iesi la pensie la 45 de ani(25 de ani vechime)si va avea o pensie de cca. 2000 euro. Cine si cand a dat asemenea legi(intrebare retorica)in bataie de joc?!Unui magistrat ii trebuie ceva ani pana sa devina bun in domeniul asta, si cand este in plenitudinea fortelor, a stiintei jocului, hoop iese la pensie tanar si cu pensie pe care multi o viseaza si in Occident; pensie pe care, bineinteles va trebui sa o sustina cel ce vor lucra pe perioada lunga a pensionarii magistratului.

 13. Simplu,justitia apara politicienii corupti si trebuie sa-si primeasca legal tainul.

 14. …Intr-adevar: cine sunt acestia si cum a fost posibil?!

 15. totul e posibil pt ca poporul rroman are o credint “in A3 we trust!”, asa ca spalati la creier tot ce toarna A3 ei cred si fac. Altfel esti basist. Ca basistii au taiat pensiile speciale, asa ca boborul roman le-a reinfintat, ca sa aiba ce sa plateasca!

  • Nu stii. Basescu NU A TAIAT PENSIILE MAGISTRATILOR si nici pe cele special. A fost doar un joc de glezna pentru “multi dar prosti”.

 16. Daca ne referim la pensiile astea hotesti, ni se va parea normal ca restul”magistratilor” sa iasa in continuare la pensii de 8000 lei/luna, pentru ca ei sint niste persoane foarte speciale, ca s-au sacrificat si nu au vrut sa fie notari si sa cistige si mai mult

 17. Este cea mai bună măgarie pe care o poate face justiția pt ca ei stiu că un drept dobândit cum e pensia nu ti_l poate lua nimeni comform legii. Deci legal nu le putem face nimic decât sa pagubim statul cu 60 miliarde vechi pe luna până io strânge dracu pe toți 60. Dar cu banii ăștia prind suta de ani

 18. Pensiile speciale ale politistilor, militarilor, magistratilor etc. reprezinta un FURT din buzunarul oamenilor cinstiti. Pt. pensiile aste enorme nu au contribuit cu niciun leu la fondul de pensii.

 19. Vorbiti mai in soapta ca sa nu apara protestatarii care sustin institutiile de forta, institutii supradimensionate si suprasalarizate plus pensii speciale, restul e pentru public “Lupta cu politicienii, ei sunt coruptii” iar dupa Iohanis “politicienii trebuie primeniti”. Cu cine? Cu cei cu bani. Cine are bani? Salariatii institutiilor de forta.

 20. Nechita Alexandru // 11 martie 2017 at 20:03 // Răspunde

  Cand Basescu taia pensiile si salariile atunci nu era injustitie,acum este nu???De la 90 in coace politicienii ne fura pe noi care cum apuca,toti sunt la fel,numai pentru ei si neamurile lor.In Japonia politicieni de astia ar fi fost pusi la zid,da toti,absolut toti hotomanii ca astia.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii