Noutăți

6 dintre cele mai frumoase ferme solare din lume…

Energia regenerabilă este nu numai o metodă mai bună de protejare a mediului, ci și una dintre cele mai ieftine moduri de producere a energiei electrice. Mai multe echipe de cercetători au demonstrat faptul că, în doar câteva decenii, întreaga lume ar putea fi aproape complet lipsită de combustibili fosili, oamenii reorientându-se către acest nou timp de energie.

Spre exemplu, doar în această săptămână, Aeroportul Internațional din India a devenit primul aeroport care funcționează integral cu enegie solară, 100% regenerabilă. De asemenea în viitorul apropiat va apărea și primul avion alimentat printr-o astfel de sursă de energie, avion care nu va mai polua atmosfera terestră prin degajarea emisiilor de dioxid de carbon. Nici mașinile nu par a rămâne mai prejos – primele mașini ce utilizează energia solară sunt deja în teste pe diferite șosele ale lumii.

Pentru că astfel de panouri solare își croiesc din ce în ce mai mult drum în viețile noastre, împânzind câmpurile, arhitecții au încercat și reușit în unele cazuri să le integreze și chiar să spună o poveste prin modul lor de așezare. Cele mai frumoase șase parcuri de acest tip din lume sunt prezentate printr-un clasament inedit întocmit de cei de la Science Alert:

1. Duke Energy Florida – aproape de Disneyland

Ferma solară numără 48.000 de mii de panouri perfect aranjate sub forma capului îndrăgitului șoricel creat de studiourile de animație Disney.

disney2 disne1

2. Ferma Chattanooga Airport – Tennessee

Aceasta este amplasată în sud-vestul aeroportului Chattanooga din Tennessee. Complexul gigant solar reuneşte două ferme solare: Faza I, care constă în 3.948 panouri solare cu 60 celule fiecare, generând câte 255 W pe panou, şi Faza II, alcătuită din 3.542 panouri cu 72 de celule fiecare, generând 310 W pe panou.

tennese

3. Plantele solare din Spania

“Plantele” utilizează 1,255 oglinzi poziționate pe o suprafață de peste 210 de acri, care captează și distribuie energia solară pe un receptor montat pe turnul central.

spania

4.Ferma Solară Topaz, California

Este alcătuită din 9 milioane de module solare de cadmiu care se extind pe o suprafaţă de 5 kilometri pătraţi, fiind una dintre cele mai mari centrale de acest tip din lume.

california

5. Proiectul Crescent Dunes din Nevada

Finalizat în decembrie 2014, proiectul Solar Energy Crescent Dunes, este situat lângă orașul Las Vegas.

nevada
6. 2 MW “Inima Noua Caledonie”

7,888 panouri așezate sub forma unei inimi produc energie pentru 750 de case, economisind aproximativ 2 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon.

calendonia

 

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii