Noutăți

50,000 de mii de oameni au practicat simultat Tai Chi, intrând în Cartea Recordurilor (video)

Peste 50.000 de chinezi din provincia Henan, au practicat simultan Tai Chi, stabilin un nou record demn de trecut în Guinness Book. Imaginile sunt spectaculoase, oamenii reușind să se sincronizeze, deși au realizat exercițiile în 15 locații diferite.

Tai Chi este una dintre cele mai speciale forme de artă marțială, recunoscută în același timp pentru efectele sale benefice asupra sănătății și longevității practicanților. Este în același timp și o meditație în mișcare, practicantul încercând să fie mereu conștient de corpul său și de mediul înconjurător, conducând mișcarea cu mintea într-o stare de relaxare activă și alertă.

 

tai chi3

Formele de Tai Chi Chuan sunt destinate creșterii forței naturale, creării unei stări superioare de relaxare și răspuns intuitiv la lumea exterioară, dobândirea unor abilități de luptă și aducerii practicantului într-o stare superioară de focalizare, disciplină, echilibru și armonie cu Universul.

Astăzi, t’ai chi ch’uan este răspândit în întreaga lume. Cele mai multe stiluri moderne de t’ai chi ch’uan își au rădăcinile în cel puțin una dintre cele cinci școli tradiționale: Chen, Yang, Wu (Hao), Wu, și Sun.

Cercetările medicale au dovedit că Tai Chi este util pentru îmbunătățirea echilibrului și pentru sănătatea psihologică generală, și că acesta este asociat cu beneficii generale de sănătate la persoanele în vârstă.

sursa: dailymail.co.uk

sursa: ro.wikipedia.org


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii