Noutăți

500 de cruci au fost “plantate” azi-noapte pe străzile Bucureștiului ca protesc ANTI-MOSCHEE

 •  
 •  
 •  

Protestul anti-moschee a atins un nou prag în noaptea de joi spre vineri. Cătălin Berenghi și prietenii săi au “plantat” 500 de cruci în tot Bucureștiul – la intersecții, la gurile de metrou, lângă trecerile de pietoni… Pe fiecare cruce stă scris „Creștinii nu vor Mega Moschee”.

cruce berenghi

Înscriindu-se în seria de proteste nonconformiste care l-a consacrat (vezi îngroparea unor carcase de porc pe terenul concesionat pentru moschee), protestul din această noapte exprimă, până la urmă, dorința majorității românilor care nu vor o mega moschee în București, mai ales acum când tensiunile generate de valul de imigranți arabi a atins cote uriașe.

cruce 2

Deși este evident până și pentru un om cu inteligență submedie că proiectul megamoscheii nu este doar inoportun, ci și sfidător, politrucii care ne conduc se încăpățânează ca, împotriva voinței românilor și a interesului național, să deschidă calea islamizării Bucureștiului și a României. De ce? Pentru că o megamoschee este semnalul că România e deschisă la tipul de multiculturalism care a distrus Franța, spre exemplu, o țară în care autohtonii au fost învinși de politica metisătii intenționate a populației, spre binele păpușarilor din umbră.

cruce 3

Asumându-și această acțiune în mod public, Cătălin Berenghi, principalul ei organizator, a spus pe pagina sa de Facebook: „Astăzi 8.04.2016 am montat 500 de sfinte cruci de lemn în dorința de a sensibiliza și trezi constinta cetatenilor, referitor la pericolul construirii unei Mega Moschei în București. În marile intersecții pe Cruci sta scris Creștinii nu vor Mega Moschee.

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

cruce 4

cruci 3

 

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

20 Comments on 500 de cruci au fost “plantate” azi-noapte pe străzile Bucureștiului ca protesc ANTI-MOSCHEE

 1. Este adevarat, noi nu vrem nici macar o moschee mica, dar pasamite o MEGA moschee!

 2. O icoana cu Maica Domnului, mai marisoara asa, pictata in tehnica fresca, (fresca bine facuta poate sta in ploaie, soare, viscol, orice, ca nu se degradeaza), pusa pe terenul concesionat la turc. Si sa vedem cine dintre ai nostri indrazneste sa o mute de acolo. De fapt, ce mai tura-vura, trebuie umplut locul cu icoane, abia la faza asta se cerne care-cum.

  Cred ca s-or gasi profesionisti voluntari care sa picteze frumos fresca de sa-ntepeneasca si turcu si slugile.

  • Ramona-Elena // 5 iunie 2017 at 17:33 // Răspunde

   O mosche meritam si noi(doar de una)ca de pupaturi de moaste ,de pomi,de tablouri,de statui ati tot avut si voi parte!!!

 3. SPUNE TUTUROR ROMANILOR CU SUFLET INCA VIU: Duminica 10 aprilie, de la ora 16.00 protest în față la Cotroceni (la Statuia Leu) împotriva mega moscheii de la București, ca reacție la lașitatea președintelui Iohannis care s-a comportat ca un vasal al Turciei.

  mentiune:
  NU CAUT SA FAC RECLAMA VRE-UNUI PARTID (sunt PROFUND DEZAMAGIT DE TOATE) sau politician (deasemenea, ii desconsider pe 99% din toti asa-zisii politicieni de dupa Ceausescu), CI PROTESTULUI IMPOTRIVA MOSCHEII – pe care mi-l doresc DIN TOATA INIMA SA FIE URIAS, FIINDCA ESTE ESENTIAL PENTRU NOI ROMANII, CA ACUM, RAPID, SA REACTIONAM MASIV, CATEGORIC, FERM – IMPOTRIVA DUSMANILOR DE MOARTE A CEEA CE AVEM MAI SFANT: CREDINTA ORTODOXA, FAMILIA, IDENTITATEA ROMANEASCA.

  DACA VOM CONTINUA SA RAMANEM AMORTITI, ANESTEZIATI IN SOMNUL CEL DE MOARTE – ASA CUM ne-am afundat de 26 de ani, VOM DESCOPERI IN SCURT TIMP, IN CEL MAI SERIOS MOD POSIBIL, INCA DE AICI DE PE PAMANT, CUM ARATA IADUL.

  “Duminica 10 aprilie, de la ora 16.00, Partidul România Unită va protesta în față la Cotroceni (la Statuia Leu) împotriva mega moscheii de la București, ca reacție la lașitatea președintelui Iohannis care s-a comportat ca un vasal al Turciei.
  Administrația Prezidențială a anunțat astăzi pe surse variate că va permite construcția mega moscheii, dând vina pe alții pentru vasalitatea președintelui în fața lui Erdogan. Președintele Iohannis nu are nicio scuză pentru această moschee și comite un act de rușine națională. Mega moscheea de la București este un afront adus istoriei creștine a neamului românesc și o batjocură la adresa înaintașilor noștri care și-au dat viața pentru a-și apăra țara de invazia Imperiului Otoman.
  Prin gestul său de a permite unei puteri străine să construiască o mega moschee în București care să expună România la prozelitismul islamic într-o perioadă în care acesta aruncă în aer Europa, președintele Iohannis încalcă prevederile constituționale și se impune suspendarea sa. Președintele Iohannis se face vinovat de încălcarea mai multor articole din Constituție, ceea ce constituie motiv de suspendare: articolul 54, Fidelitatea faţă de ţară, ”(1) Fidelitatea faţă de ţară este sacră” și articolul 80, Rolul Preşedintelui, ”(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării”. Prin cedarea în fața Turciei, președintele Iohannis și-a încălcat grav fidelitatea față de țară și a dat o lovitură grea independenței naționale, câștigate cu preț de sânge în Războiul de Independență din 1877-1878. De asemenea, acceptând cotele obligatorii de migranți, președintele a încălcat articolul 3 din Constituție: Teritoriul, ”(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine”.
  Dacă Parlamentul țării ar reprezenta cu adevărat România, așa cum a făcut-o în 1877, președintele Iohannis ar fi imediat suspendat și apoi românii ar fi cei care ar decide dacă își mai doresc să continue cu un șef al statului care își închină țara Turciei și care acceptă colonizarea de populații străine pe teritoriul național!”
  Deputat Bogdan Diaconu

 4. Alexandru Vaida // 9 aprilie 2016 at 9:06 // Răspunde

  Cum poate o tara laica-Turcia(chiar daca religia ei majoritara este cea islamica)sa ceara altei tari laice-România(majoritar de religie crestina) sa impuna pe un teren al statului laic constructia unei “Mega Moschei”?!?! Cererea sfideaza logica bunului-simț,si poate chiar Constitutia României!Nu pot accepta afirmatia presedintelui K.W.Iohannis ca problema este de competenta Primariei Municipiului Bucuresti!Este deja un scandal national care poate degenera imprevizibil.Focul trebuie stins înnainte de a deveni incendiu devastator.Cred ca implicarea în dialog, pe lânga autoritatile nationale competente si a conducatorilor religiosi(crestini si musulmani) din cele doua tari (înca) prietene, ar putea fi benefica,iar constructia reciproca a unor lacasuri de cult dupa necesitatile reale ale oamenilor ce convietuiesc în cele doua tari, se poate rezolva pe terenuri apartinând celor doua culte religioase,iar nu statului laic!PS.La nord de Dunare,otomanii nu au construit nici o moschee!

 5. Crestinii ar trebui sa invete limba romana: moschee/moschei…nu moscheei
  https://dexonline.ro/definitie/moschee

  • De semnul exclamarii tu ai auzit? Sau poate ai nevoie doar de ochelari…Crezi ca TOTI crestinii ar trebui sa invete limba romana?! In fond n-ar fi o idee rea deloc…ha ha ha!!!

  • GreenTaldarin // 10 aprilie 2016 at 15:27 // Răspunde

   Este ,,!” nu ,,i”. Handicapul la ochi nu e o problema, nu iti face griji.

 6. Ce intelegeti prin Mega Moschee?Eu sunt crestin dar nu inteleg de unde atata inversunare,au cetatenii romani de religie musulmana un lacas decent unde sa se roage in Bucuresti?Nu au.In Istanbul crestinii au.Amplasarea si marimea se pot discuta dar dreptul cetatenilor romani musulmani de a avea o moschee decenta nu ar trebui ingradit.Nu au aceleasi drepturi ca si noi?Articol scris agresiv de o persoana care are o inteligenta sub a mea,eu dupa exprimarea lui avand inteligenta submedie deoarece nu sunt de acord cu el.Fanaticul crestin este superior fanaticului musulman?

  • Ia deghizeaza-te tu in calugar crestin ortodox si du-te sa te plimbi asa relaxat prin Istambul! Sa vezi cam care-i treaba cu superioritatea si inferioritatea.

  • Aici nu e vorba de fanatism ci de legitimitate si adevar istoric… Daca au lacasuri in Bucuresti?! Au. La Eroii revolutiei, geamia; in Crangasi, moscheea “Ar Rahman”; in Fundeni, moschee; in Colentina, moschee; in Timpuri noi, moschee; etc. etc. si multe altele, pana la 35, mai mici in dimensiuni, in functie de cult si de enoriasii din cartiere. Pentru o tara cu doar 0,3% musulmani e suficient, mai ales ca 85-90% din turco-tatarii din Romania sunt grupati in jud. Constanta. O alta problema este statutul de popor crestin martir pentru credinta al romanilor, milioane fiind luati in sclavie sau ucisi pentru refuzul parasirii credintei crestine de-a lungul secolelor de ocupatie otomana. Interdictia de a se construi moschei reprezentative, inca din timpul domnitorilor, este un raspuns pasnic si absolut legitim la crimele si barbariile otomanilor islamisti. Sa nu uitam ca Sf. Sofia este si azi, dupa sute de ani de crime odioase impotriva crestinilor greci, ocupata abuziv, ca si Constantinopolul. Legitimitatea statului turc acolo e zero, la fel cum era zero legitimitatea fostei URSS asupra Basarabiei ocupate si macelarite de bolsevicii atei… Totul a fost la vremea respectiva o manifestare barbara, disproportionata, de ocupatie militara, genocid si abuzuri pentru impunerea unei culturi si religii straine, nu convietuire prin buna intelegere, cum incearca unii azi sa insele prin falsificarea grosolana a istoriei…

 7. Laurentiu in primul rand vreau sa te intreb …pe cine numesti tu fanatic crestin? Sper ca nu pe Domnul Daniel Roxin sau pe Catalin Berenghi…Doar atat ai priceput? ..Ai auzit vreodata de vreun crestin sa se detoneze asa cum o fac
  fanaticii islamisti? Ai auzit de atentate teroriste?Dovedesti din plin ca esti foarte putin informat in legatura cu subiectul.Nu este vorba despre cetatenii de religie musulmana romani cu care convietuim in pace si intelegere, si nu am fi de acord sa aiba locasuri de cult decente,este vorba
  despre pericolul care a patruns prin portile deschise ale Europei iar momentul ales pentru Megamaschee este total nepotrivit.In plus,o constructie de asemenea amploare, raportata la numarul relativ mic de musulmani din tara noastra, unde populatia este majoritar crestina, nu se justifica.Citeste pe aceasta tema si nu judeca stramb!

  • bai Laurentiu eu sunt plecat in uk.aici e plin de musulmani.cand citesti in ziare sau privesti stirile numai de ei dai:crime,violuri,atentate.asa fac peste tot unde se duc.si informeaza-te mai bine au moschee in Bucuresti.au chiar vreo2-3.Stefan cel Mare,Mircea cel Batran,Mihai Viteazu ce dracului au facut oamenii astia?s-au impotrivit musulmanilor.Deci bai laurentiu fi si tu unul care-i pupa-n cur pe musulmani.

 8. Primavara, pe care sionistiiamerikani au facut-o araba, in realitate este anotimpul divin, facut cadou oamenilor de oriunde pt TREZIRE la o Noua Viata, regenerare, revigorare umana, sociala, politica, geostrategica. Vb lui G.Cosbuc in “Decebal catre Popor”…”Din Zei de-am fi scoboratori/C-o moarte tot suntem datori/Dar nu-i totuna Leu sa mori/Ori caine-nlantuit”…

 9. da, nu mai pot parlamentarii de griji cand vad cruci, icoane…s.a. RUGATI-VA LUI DUMNEZEU !TINETI POST! O TARA INTRAGA SA SE ROGE…LASATI LEMNELE SA SE ODIHNEASCA….RUGACIUNEA CURATA CATRE DUMNEZEU VA FACE MINUNI.

 10. Rugaciunea, crucile si locasurile de cult…conf situatiei centralizate a locasurilor de cult la 31 dec 2015, Secretariatul de Stat pt culte, arata ca doar 37,9% din locasurile de cult apartin BOR!!! stiut fiind ca reg comunist a impiedicat construirea de biserici iar dupa 1989 BOR a devenit tinta criticilor si agresiunilor pe aceasta tema!!! In acelasi interval de timp a crescut procentul ref la construirea locasurilor de cult privind alte culte: penticostal, adventist de ziua a saptea, crestini dupa Evanghelie, baptist, Biserica ortodoxa de rit vechi, reformata. Acuma MegaMoscheea…unde-i ADEVARUL?!!!!!…si unde mai aprindem o sfanta lumanare, asa, simbolic, de dragul obiceiurilor si traditiilor din mosi stramosi care ne-au tinuti uniti si drepti in fata vitregiilor diverse…hmmm?!

 11. Nu cred ca este normal sa se cheltuie atat de multi bani pentru construirea unei
  ALTE moschei.
  Implicatia si rezultatul final va fi un dezastru,se vede ce se intampla
  in tarile cu musulmanii majoritari-pare a fi o invitatie
  clara: “” veniti ca aici aveti ce alte tari nu au- si anume- o mega moschee””.
  Sunt convinsa ca interesele sunt multe la nivel inalt.. multe tari
  – probabil- vor sa scape de musulmani i sa-i redirectioneze; sa scape de ei.
  Raman la parerea ca se vrea decaderea, distrugerea, teroarea Europei.
  Desi nu toti musulmanii sunt vinovati. Sunt familii intregi –
  familii cu copiii care sufera la randul lor.
  Ideea este ca sunt manipulati de forte mult prea puternice.
  Cate atentate si crime s-au petrecut de la publicarea acestui articol?
  Cate vieti inocente au fost sacrificate?
  Privitor la moschee si la imigranti ma intreb:
  Se va gasi oare o solutie- care sa se si puna in practica?
  Biserica se va implica ? Se va opune ?
  Ne vom lasa lasa pacaliti si mintiti? Vom actiona noi ca popor? Ne vom uni ?

 12. Ramona-Elena // 5 iunie 2017 at 17:26 // Răspunde

  Dragii mei concetateni,sunt roman nascut si crescut in Romania,dar de religie islamica.Cei doi copii ai mei sunt singurii din toata scoala care nu participa la orele de religie.Acum va intreb:noi ca cetateni ai acei patrii stabune de ce nu avem dreptul la un lacas de cult unde da ne rugam?Cu ce v-am gresit?De ce ne marginalizati?De ce nu va puneti putin neuronii in functiune si sa nu mai asociati islamul cu terorismul?Totul tine de nationalitatea teroristilor si de confictele tarilor lor cu marile puteri ale lumii!!!Asa cum eu va respect lacasul vostru de cult,as dori sa-mi respectati si voi mie (dar ca mine sunt multi altii )ďreptul de a ma ruga de asemenea intr-un lacas de cult specific relugiei mele!!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii