Noutăți

50 de milioane de specii de plante, animale, insecte și artefacte depozitate la un Muzeu din Washington nu au fost niciodată văzute de public

  •  
  •  
  •  

Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Washington DC adăpostește peste 126 de milioane de specii de plante, animale, fosile, minerale, roci şi alte artefacte, fiind unul dintre cele mai mari muzee ale Institutului Smithsonian. Nu toate dintre aceste exemplare sunt expuse, din lipsă de spațiu; cele mai multe exponate sunt păstrate în sertare imense unde publicul larg nu are acces.

Aceste materiale servesc, în primul rând, drept modele de referinţă pentru a înţelege Pământul, diversitatea biologică şi culturală, evoluţia, conservarea biologică şi chiar schimbările globale întâlnite. Acestea ne ajută să ne interpretăm originile, moştenirea culturală şi să descoperim ceea ce viitorul ne pregăteşte”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții muzeului.

Colecția din spatele colecției găzduite în arhive includ 30 millione de insecte, 4.5 millione de plante, 7 millioane de pești și 400.000 de fotografii.

natural-history-museum-collection-12[2] natural-history-museum-collection-55 natural-history-museum-collection-75 natural-history-museum-collection-85 natural-history-museum-collection-32 natural-history-museum-collection-42 natural-history-museum-collection-10[1]

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii