Noutăți

400 de oameni la lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ. Galerie foto

 •  
 •  
 •  

Ieri, la Muzeul Național al Țăranului Român din București, a avut loc lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ (o găsiți aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html), carte scrisă de lingvista spaniolă Carme Huertas, un eveniment la care a participat chiar autoarea acesteia. Interesul a fost foarte mare – 400 de oameni și-au făcut timp să fie prezenți aici, în pofida vremii urâte…

Așa cum ne-a mărturisit ulterior, Carme Huertas a fost impresionată de prezența numeroasă din sală, ca și de discuțiile pe care le-a avut cu publicul.

18

De acum așteptăm reacțiile romaniștilor, în condițiile în care  acestă apariție editorială lovește în dogma oficială, cea care spune că dacii și-au abandonat miraculos propria limbă atunci când au auzit magnifica limbă latină și că femeile dace s-au dus la sacrificiu în paturile invadatorilor ca să “etnogeneze” viitorul popor român!

Oare cum vor digera astfel de fraze venite de la un străin? – “Limbile romanice nu vin de nicăieri. Ele erau aici. Erau graiuri locale. (…) E clar că au o aceeași origine, o limbă mamă, care NU ESTE LATINA! Latina este o soră sau mai degrabă o verișoară a limbilor romanice” (Carme Huertas)

16

Carme Huertas, in timpul conferintei

Nu este exclusă nici varianta ignorării acestei cărți, tocmai pentru a nu atrage atenția asupra ei. Dacă mă gândesc la faptul că, deși am trimis un comunicat de presă televiziunilor și ziarelor centrale, cu excepția Nașul Tv, Neptun Tv, Radio România Cultural și Formula As, nu a fost nicio altă instituție mare de presă interesată să ia un interviu sau să dea o știre despre acest eveniment, lucru care parcă îți lasă sentimentul unui consemn general prin care se încearcă ignorarea cărții.

33

De vorba cu Doru Dinu Glavan – presedintele Uniunii Ziaristilor Profesionisti

 

Totuși, avem instrumente media suficient de puternice pentru a face ca această carte să devină foarte cunoscută și să contribuie semnificativ la lămurirea unor aspecte importante din istoria noastră!

20

Actorul Mihai Gruia Sandu, in dialog cu autoarea

Ideea este că nu o să le dăm prea mult timp să respire adversarilor istoriei adevărate a românilor. O să îi ținem în corzi lună de lună…

27

Carme Huertas

În final, le mulțumesc partenerilor noștri care au făcut posibilă organizarea și promovarea acestui eveniment.  Lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ  a fost organizată de Asociația Geto Dacii, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Nașul Tv și PCNET-CATV.

3

De asemenea, le aduc mulțumiri oamenilor care ne-au sprijinit semnificativ atât pe parcursul pregătirii cărții pentru varianta în limba română, cât și în timpul acestor zile în care am organizat lansarea acesteia: Mihaela Alda, Mihai Copaci, Ovidiu Someșan, Mădălina Diaconu,  Mihai Grăjdeanu și Anca Bărbulescu.

Cartea este disponibilă aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Foto: Mădălina Corina Diaconu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

13 Comments on 400 de oameni la lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ. Galerie foto

 1. E un mare început de solidarizare a cercetătorilor serioşi din Europa.
  Curajul Doamnei Carme Huertas este demn de admiraţie.
  Felicitări, Daniel Roxin, pentru inteligenţa cu care construieşti între namuri punţile adevărului.

 2. Bafta Daniel Roxin. Adevarul istoric este necesar in societatea actuala.Sunt novice in ale internetului si am descoperit de foarte putin timp aceasta activitate sustinuta pentru aducerea adevarului nostru la lumina,dar sunt fericita ca am aflat lucruri absolut senzationale de care habar nu aveam, ba chiar mai mult, ma simt atat de mandra acum ca sunt romanca. Continua asa , acum sunt si eu alaturi . Multumesc

 3. O sa postati si inregistrarea conferintei pe site-ul dv?

 4. Dar la o televiziune din Cluj fostul asistent al papei Giovani Voti la zicea ca limba latina era în teritoriul dacilor.

 5. O înregistrare video,ceva? mulți nu au avut cum veni…

 6. logica daco-romana // 18 ianuarie 2016 at 22:53 // Răspunde

  Ideea ca “dogma oficială, cea care spune că dacii și-au abandonat miraculos propria limbă atunci când au auzit magnifica limbă latină și că femeile dace s-au dus la sacrificiu în paturile invadatorilor ca să „etnogeneze” viitorul popor român!” nu reprezinta un argument logic, nu are in el decat o cuvinte forte “miraculos, magnifica, sacrificiu, paturile invadatorilor – invocand subtil marea frustrare a romanilor de azi “. O argumentare trebuie facuta pe baze de probe tangibile (conceptul de SMART). Povestea de fata seamana prea mult cu bancul “nu s-a gasit nici un fir de cupru in pamant, deci stramosii nostri foloseau deja telefonia fara fir de acum 2000 de ani”. Neexistenta unei trasabilitati lingvistice dace si generalizarea latinei in spatiul daco-danubiano-pontic nu e un argument logic acceptabil in acceptarea unei teorii. Cartea prezinta mari lacune logice si se bazeaza pe un sentiment si un nationalism de moment dublate de o ratacire a poprului roman aflat intr-o faza de cautare a unei identitati. AMi auzeam pe unul laudandu-se ca el e dac. Si vorbea serios :-). Si eu ma consider viking. Ca doar nu poate dovedii nimeni ca nu e asa.

 7. butnariu calin dan // 27 ianuarie 2016 at 22:27 // Răspunde

  pana si monstrosul Hitler, respecta poporul roman, in ideea latinitatzii; fara latinitate, urmasii lui, ne spun scheise:( dci se considera sdi sasii si chear ungurii!
  nu se stie despre daci si getzi de’s acelasi popor! nu se stie din ce populatie provi(Herodot era un calator, nu istoric!) si noi…. mie u mi-e rusine cu originea latina, cel mai puternic si disciplinat popor din toata istoria

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii