Noutăți

Autostrada H-3 din Hawaii. Una dintre cele mai scumpe și controversate autostrăzi din lume. Peisajul în schimb este unul de vis

Autostrada H-3, cunoscută și sub numele de Autostrada John A. Burns Freeway, se află insula Oahu din Hawaii și a costat 1,3 miliarde de dolari. Este considerată una dintre cela mai frumoase autostrăzi din lume și totodată una dintre cele mai controversate datorită prețului uriaș: 1,6 kilometri de autostradă costând 80 de milioane de dolari. Construcţia a început în 1980, la 20 de ani după ce a primit aprobarea din partea autorităților locale, asta datorită numeroaselor proteste ale localnicilor care nu doreau distrugerea faunei naturale din zonă.

A fost finalizată în 1997, conectând Pearl Harbor Naval Base din Pu’uloa, coasta de sud a Oahu, de Marine Corps Base Hawaii, situat pe Peninsula Mokapu, coasta de est a lui Oahu.

Autostrada include un centru de operațiuni pentru trafic care monitorizează în permanență starea vremii și traficul din tuneluri pentru a detecta vehiculele care staționează sau cele care sunt implicate în accidente. Operatorii au chiar capacitatea de a emite radio peste toate frecvențele de FM și AM, reușind să transmită mesaje audio tuturor participanților la trafic în timp real.

Cei care trec pe această autostradă se arată încânți de ceea ce găsesc aici, susținând că aceasta este una dintre cele mai frumoase autostrăzi din lume. Peisajul este unul fascinant iar starea carosabilului te face să te simți cu bine ca șofer.
autostrada5 autostrada4 autostraada3 autotrada2 autostrad1

sursa: .amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii