Noutăți

30 noiembrie: ziua asasinării lui Corneliu Codreanu, la ordinul regelui Carol al II-lea. Istoricul Cristian Troncotă: “asasinat sub influența Masoneriei”

Probabil că nicio perioadă din istoria ultimei sute de ani în România nu este mai controversată decât cea în care Mișcarea Legionară devenise o forță de care trebuia să ții seama. Despre acea perioadă și despre acești oameni, există opinii categorice, diametral opuse. Dacă pe de o parte bolșevicii și urmașii lor îi consideră pe legionari criminali și antisemiți, naționaliștii români îi privesc ca pe niște eroi care au luptat împotriva instaurării comunismului în România.

Fără a-mi propune să lămuresc eu lucrurile, vreau să vă ofer câteva puncte de vedere ale unor istorici avizați care fac afirmații zguduitoare în legătură cu luptele de culise care au aruncat România într-una dintre cele mai negre perioade din istoria sa.

Vorbind despre manevrele politice care au dus la asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu în chiar vremea ascensiunii Germaniei naziste, istoricul George Damian ne spune următoarele:

În urma turnelui Londra-Paris-Berlin Carol al II-lea a înțeles un lucru: Germania urma să devină puterea dominantă în România (și în întregul spațiu sud-est european), iar Franța și Marea Britanie nu doreau și nici nu puteau face mare lucru pentru a schimba această situație. Hitler și cu Göring nu au oferit nimic României – nici garanții teritoriale, nici armament – în schimb au cerut tot din punct de vedere economic și Carol al II-lea a fost de acord. Orice s-ar putea spune despre Carol al II-lea, dar nu că îi lipsea inteligența: a înțeles că după ce România avea să intre în sfera de influență economică a Reich-ului lui Hitler, acesta nu avea să ezite în a-și exercita influența politică. Și chiar dacă Hitler și diplomația nazistă (cu excepția unor facțiuni mistice din SS și SA) nu iubeau foarte tare Mișcarea Legionară, totuși cel mai logic partener al Germaniei în România urma să fie Corneliu Zelea Codreanu – ceea ce ar fi însemnat în cel mai bun caz pentru Carol al II-lea să ajungă pe planul secundar al politicii românești (ceea ce nu a suportat niciodată) sau chiar să fie detronat și exilat. Carol al II-lea a încercat să împiedice această evoluție prin uciderea lui Corneliu Zelea Codreanu”(sursa)

Active News: “La 28 noiembrie 1938, Carol al II-lea s-a întors în țară din Germania, iar în noaptea respectivă a avut o întrevedere cu Armand Călinescu și Gavrilă Marinescu – șeful Poliției Capitalei, cărora le-a transmis ordinul de suprimare a lui Codreanu. 24 de ore mai târziu, asasinatul se producea în dreptul Pădurii Tâncăbești.

Dar cea mai incendiară poziție a avut-o istoricul Cristian Troncotă, fost decan la Facultatea de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații.

Active News: <<Plănuirea asasinării legionarilor reprezintă un act de terorism de stat, inițiatori fiind regele, Armand Călinescu și Gavrilă Marinescu. Regele-playboy „a introdus terorismul ca politică de stat”, considera atât de tranșant reputatul istoric Ioan Scurtu, dar și Alex Mihai Stoenescu sau Cristian Troncotă. Într-un interviu acordat jurnalistului Victor Roncea, istoricul Cristian Troncotă menționează că asasinarea lui CZ Codreanu s-a făcut „sub influența masoneriei asupra Casei Regale”.>>

Citește mai mult aici: Active News

Adrian Albu

Interviul luat de jurnalistul Victor Roncea istoricului Cristian Troncotă în care acesta vorbește despre asasinarea lui Codreanu și Masonerie:

 
Istoricul Cristian Troncota: “Corneliu Codreanu… de ZiaristiOnlineTV


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on 30 noiembrie: ziua asasinării lui Corneliu Codreanu, la ordinul regelui Carol al II-lea. Istoricul Cristian Troncotă: “asasinat sub influența Masoneriei”

 1. Sa ne ferim de monarhii si de masoni, majoritatea acestor institutii au avut un efect negativ asupra Romaniei si a poporului roman.

  • Stii ca-n 1936 pe timpul domniei lui CAROL 1 ROMANIA era cea ma-i prospera tara din EUROPA FRAERE.

   • Regele Romaniei in 1936 era Carol I? Daca era asa de prospera si puternica Romania in anul 1936, de ce peste 4 ani Carol II a cedat Nordul Transilvaniei Ungariei, Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta URSS-ului si Cadrilaterul Bulgariei fara sa traga un foc de arma?

 2. trebuie sa definesti niste criterii, Stefan, dupa care ai masurat aceasta prosperitate.
  si oricata “prosperitate” ar fi fost, putea justifica o crima? comunistii au zis la fel, dupa ce au ucis milioane de oameni, cica la ceilalti le-a fost mai bine, le-au adus pace si prosperitate, decat ca erau cu sange patate.
  deci poate justifica un castig economic… o crima?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii