Noutăți

Misterioasele camere din interiorul Colosului din Apenini

Această statuie maiestuoasă are peste 10 m înălțime. Este sculptată într-o stâncă, înfățișând figura unui om. A fost creată la sfârșitul anilor 1500 de către celebrul sculptor florentin, maestrul Giovanni da Bologna (sau Giambologna). O simplă privire aruncată către statuie, ne poate duce cu gândul că a fost realizată pentru a reprezenta un fel de divinitate din cele mai vechi timpuri. Dar, de fapt, în spatele acestei impresionante realizări artistice se ascunde un mister. Se pare că această sculptură a fost ridicată cu un scop extrem de practic.

Gigantul stă pe o stâncă și pare că presează capul unui monstru la sol. Apa, dintr-un izvor subteran, curge din gura monstrului.

lmfk6Ap
Cunoscută sub numele de „Alegoria Apeninilor” sau „Colosul din Apenini”, statuia poate fi descoperită pe teritoriul Vilei di Pratolino în Toscana, Italia. Vila a fost construită de Francesco I de’ Medici, Mare Duce de Toscana (al doilea Mare Duce al Toscanei, care a domnit în perioada 1574-1587). Parcul vilei este construit la poalele munților pietroși cunoscuți în Italia drept Munții Apenini.

Misterul său a fost cercetat ani de zile și acum se cunoaște faptul că mai multe camere secrete sunt ascunse în interiorul structurii de rocă cioplită. Camerele sunt construite în așa fel încât acestea ar putea servi cu ușurință drept un spațiu de locuit pentru o ființă umană.

589755-R3L8T8D-1000-05

589905-R3L8T8D-1000-1444715264_appenninskiy-koloss-4poziția camerelor din interiorul statuii

590305-R3L8T8D-1000-gigante7cameră din interiorul statuii

Potrivit legendei, capul statuii a fost conceput ca locație pentru un șemineu. Se spune că, atunci când șemineul era aprins, fumul ieșea prin nările statuii.

Zidurile grotelor (camerelor) din interiorul statuii sunt împânzite cu scoici, corali, perle și cristale iar pereții sunt pictați cu fresce ce reprezintă oameni musculoși, mineri în căutarea pietrelor prețioase.

Parcul în care se află această statuie impunătoare este deschis vizitatorilor din luna Mai până în luna Septembrie.

appennino_5secțiune a statuii după un desen de P. van der Ree

Sculptorul Giambologna, născut cu numele Jean Boulogne și, în mod incorect, cunoscut sub numele de Giovanni da Bologna sau Giovanni Bologna, a fost un sculptor flamand care s-a stabilit în Italia. Este cunoscut pentru lucrările sale în marmură și bronz, realizate în stilul târziu renascentist sau stilul manierist. A trăit între anii 1529 – 1608.

Goltzius-BolognaSculptorul Giambologna

590405-R3L8T8D-1000-parco-pratolino1
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: brightside.me, unusualplaces.org


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii