Noutăți

Zeci de caiace au înconjurat insula Manhattan din New York

De 12 ani, fiecare sfârşit de vară aduce în New York zeci de caiace. Râul Hudson si Râul de Est din jurul Manhattan-ului, devin scena unei competiţii neoficiale, dar plină de entuziasm. Aproape 200 de participanţi, împărţiţi în grupe, au înconjurat insula Manhattan anul acesta. Au fost persoane care au venit special din alte ţări pentru a participa la acest eveniment. Organizatorii speră ca în 2016 să strîngă un număr şi mai mare de caiace.

Dar cursa nu a fost organizată doar pentru plăcerea de a vâsli în jurul Statuii Libertăţii. Participanţii au încercat în acest mod să sensibilizeze publicul şi presa, cu privire la păstrarea malului mării curat.

manhattan-kayak-circumnavigationFotograful Marcus Santos de la Daily News a fotografiat anul acesta întreaga aventură, dintr-o barcă proprie, pe care a montat un aparat video şi un aparat foto.

dsc-9031Insula Manhattan, cuprinde cea mai mare parte a cartierului Manhattan, unul din cele cinci diviziuni ale orașului New York. Cunoscut centru comercial, financiar și cultural al orașului, Manhattan-ul are numeroase locuri turistice, muzee și universități. Tot aici se află sediul central al Națiunilor Unite și sediul Guvernului Orășenesc.

1280px-Skyline-New-York-CityCartierul Manhattan se învecinează cu Comitatul New York, cel mai dens populat comitat din SUA. Adresele poștale de pe raza cartierului sunt desemnate “New York, NY.”

Deși populația sa este a treia ca mărime dintre cele cinci cartiere, după Brooklyn și Queens, iar din punct de vedere geografic este cel mai mic dintre ele, Manhattan-ul este cartierul identificat, de majoritatea turiștilor cu orașul New York.

1

sursa: nydailynews.com, cbslocal.com, wikipedia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii