Noutăți

Bățul pentru fotografiile selfie a fost inventat în 1926!

O imagine alb-negru realizată în orașul Rugby din Anglia, în anul 1926, pare să fie prima fotografie din lume făcuta cu un băț selfie. Aceast băț a permis tinerilor Arnold și Elena Hogg să se fotografieze pe strada Warwickshire unde locuiau, la doar un an după ce s-au căsătorit.

Fotografia a fost găsită într-un album de familie de nepotul lui Arnold Hoggs, Alan Cleaver din Whitehaven. El spune că fotografia îl definește perfect pe bunicul său, care a fost un pianist pentru filmele mute. “Această fotografie a fost întotdeauna favorita familiei”, spune Cleaver. “Arnold Hogg, bunicul meu, a fost un tip foarte amuzant și se juca cu umorul. A murit în 1972, când eram adolescent, așa că l-am cunoscut doar câțiva ani. A fost întotdeauna un mare pianist, a cântat chiar și în restaurante și alte locuri, așa că era un animator înnăscut. El ar fi iubit tot tam-tam-ul acesta din jurul fotografiei sale.”

Arnold-and-Helen-Hoggs-se-012
Cleaver a spus că nu-și aduce aminte ca bunicul său să fi folosit acel băț și cu alte ocazii și astfel nu știe cum îl fabricase.

“Aceasta este singura fotografie pe care o avem și care este făcuta cu acest băț”, a adăugat Cleaver. “Soția lui, Helen, care a fost întotdeauna cunoscută drept Nele în familie, arată uimită în această imagine. Bunicul făcea mereu lucruri trăznite în mijlocul familie, iar această fotografie demonstrează acest lucru. Îmi doresc ca el să fi patentat acel baston sau băț. Am fi putut face o avere acum. Ca familie, suntem absolut încântați că lumea împărtășește umorul lui Arnold prin folosirea acestor bețe.”

În noiembrie 2014, revista Time anunța că bățul selfie era una dintre cele mai mari invenții ale anului. Dispozitivul de astăzi își are originea în Asia, și a fost extrem de popular în China și Coreea de Sud. Anterior, sportivii din sporturile extreme foloseau aparate foto sau video din clasa G-Pro folosind o formă de băț selfie care să-i prindă în acțiune. Antreprenorii au sărit cu versiunile lor proprii ale acestor bețe și au invadat piața în America și Europa.

selfiestick
Unii l-au numit ”bățul idiot”, dar vânzările de smartphone-uri au crescut datorită lui cu 301% în 2014, comparativ cu anii anteriori, conform statisticlor date de Amazon.

În ciuda faptului că este în legătură directă cu cel mai timpuriu utilizator al unui un băț selfie, Cleaver a recunoscut că nu a fost niciodată un fan al dispozitivului. “Cred că bățul selfie este un obiect foarte trist pentru noi. Am devenit atât de insulari, de singuri, încât am ajuns să nu avem nici un prieten care să ne facă o poză. Parcă suntem speriați atunci când rugăm pe cineva să ne facă o poza. Deci, eu sunt îngrozit de ideea unui băț selfie.”

instagr.am

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: theguardian.com, amazon.com, dailydot.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii