Noutăți

160 de copii etnici români din regiunea Vidin (Bulgaria) au vizitat pentru prima dată Ţara Mamă

40 de elevi și profesori etnici români din regiunea Vidin, Bulgaria, au vizitat în premieră, in perioada 23-24 aprilie 2016, mai multe obiective turistice din România, în cadrul proiectului „Drumeţ în ţara mea”, derulat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

“Vizitele la Muzeul Olteniei şi  Muzeul de Etnografie din Craiova, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii de la Târgu Jiu, Mănăstirea din Tismana, Mănăstirea Sf. Ana din Orşova si oraşul Drobeta Turnu Severin au fost instructive si interesante. Multe mulţumiri organizatorilor acestui proiect” au fost cuvintele celor prezenţi în această excursie tematică.

Aceasta a fost cea de-a patra serie de participanți din regiunea Vidin în cadrul proiectului derulat de Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Asociaţia „Ave” – Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria şi Consiliul Județean Dolj.

160 de tineri etnici români din Bulgaria au avut oportunitatea să viziteze România de la începutul lunii aprilie până în prezent în programul „Drumeț în Țara mea”.

IMG_6035-660x330
Proiectul a adus în faţa elevilor români din Regiunea Vidin  aspecte din viaţa românilor din istorie până în contemporaneitate, stiluri arhitecturale româneşti şi portrete ale unor personalităţi marcante româneşti, fiind dedicat înţelegerii, folosirii şi păstrării moştenirii istorice şi culturale a poporului român.

IEH are ca scop derularea de programe pentru promovarea valorilor culturale româneşti, în principal în rândul etnicilor români din cadrul comunităţilor istorice româneşti din afara teritoriului României.

IMG_5976
sursa: Departamentul de Comunicare, Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on 160 de copii etnici români din regiunea Vidin (Bulgaria) au vizitat pentru prima dată Ţara Mamă

  1. Bravo, totul pentru comunitatile Romanesti din afara granitelor…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii