Noutăți

125.000 de conturi ale utilizatorilor presupuși teroriști, închise de twitter

Stare de alarmă pentru rețeaua de socializare Twitter! De la mijlocul anului 2015 și până în prezent, compania a fost nevoită să  suspende mai mult de 125.000 de conturi pentru că utilizatorii au amenințat sau promovat acte teroriste.

“Modul de a privi această situație este serioasă. Problemele legate de mesajele teroriste pe care le are Twitter sunt mult mai mari decât ne-am inchipui”, a declarat analistul Dave Lee, de la BBC North America.

Un studiu realizat de companie la sfârșitul anului 2014 estimează că aproximativ 46.000 de conturi au fost folosite atunci pentru a posta materiale extremiste și astfel, în mai puțin de un an, numărul acestora a explodat. Marea întrebare este însă… ce se întâmplă în zilele, lunile ce urmează? Teroriștii vor continua facă și mai multe conturi și vor migra și la alte platforme de socializare.

1021473189În decembrie 2015, politicienii americani au prezentat un proiect de lege care ar forța astfel de companii inclusiv Twitter și Facebook – să raporteze orice activitate teroristă de pe platformele respective.

“Progresele tehnologice permit teroriștilor să comunice pe sub nasul autorităților”, a declarat pentru BBC, șeful MI5, Andrew Parker. El a mai adăugat că aceste companii de socializare au o responsabilitate etică față de autorități și trebuie să alerteze agențiile atunci când apar amenințări teroriste.

Criptarea de date online a creat o situație în care organele de poliție și de contra-informații din întreaga lume nu mai pot obține, sub mandat juridic corespunzător, informațiile de comunicare de la utilizatorii care par teroriști.

Cum se va putea oare rezolva această problemă? Internetul este în prezent o adevarată armă în mâna celor care o folosesc împotriva cursului normal al lucrurilor.

Atitudinea guvernelor la nivel mondial trebuie să fie clară despre ceea ce se cere industriei cu privire la problema de criptare a datelor pe internet și cu privire la problema de raportare a activităților suspecte (teroriste în acest caz), ținând cont de impactul asupra dreptului legitim pentru libertatea de exprimare, care trebuie să fie protejat.

depositphotos_7170215-TERRORISM.-Magnifying-glass-over-seamless-background-with-different-association-terms.traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: bbcnews.com, cnn, euronews


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii