Noutăți

108.000 de pomi plantați la nașterea prințului din Bhutan

Cum sărbătorește regatul Bhutan nașterea recentă a noului său prinț? Prin plantarea de arbori.

108.000 de puieți au fost plantați în micul regat de pe munte, pentru a sprbători nașterea primului copil al Regelui Jigme Khesar Namgyel Wangchuck și Reginei Jetsun Pema.

Constituția prevede că în Bhutan, cel puțin 60 la sută din teren să rămână împădurit, în orice moment, iar această sărbătoare a fost pur și simplu inspirată de angajamentul țării la conservarea naturii.

bhutan-prince-plants-trees-jetsun-pema-6

bhutan-prince-plants-trees-jetsun-pema-7
“În budism, un copac este furnizor și îngrijitor al tuturor formelor de viață”, a spus Tenzin Lekphell, cel care a coordonat inițiativa. “Acesta simbolizează longevitatea, sănătatea, frumusețea și chiar compasiunea.”

Nu este prima dată când Bhutan a apărut pe primele pagini ale ziarelor din lume pentru sesiunile sale de plantare a copacilor. În 2015, țara a stabilit un nou record mondial Guinness prin plantarea a 50.000 de copaci în doar o oră. Ceea ce este o dovadă că Bhutan, o țară de dimensiuni mici, devine cu siguranță mare atunci când este vorba de lucruri inedite.

bhutan-prince-plants-trees-jetsun-pema-3Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck și Regina Jetsun Pema alături de fiul lor

Regatul Bhutan este o țară din sudul Asiei, aflată la poalele Munților Himalaya, învecinându-se la sud, est și vest cu India și la nord cu China. Între Bhutan și Nepal se află statul indian Sikkim, iar Bengalul de Vest separă statul de Bangladesh. Bhutanezii numesc țara Druk Yul, adică „Țara dragonului”.

Principatul întemeiat de populația thepu în secolul VIII a fost ocupat de tibetani în secolul IX, care impun lamaismul (din secolul XII, religie de stat). În secolul XVIII, principatul Bhutan recunoaște suzeranitatea chineză. Timp de un secol își apără autonomia internă amenințată de expansiunea britanică. Primul monarh ereditar al Bhutanului este instalat la 17 decembrie 1907. În 1910 Marea Britanie recunoaște formal independența Bhutanului, dar își asumă controlul asupra politicii externe a acestuia prin intermediul viceregelui Indiei (până în 1947). La 8 august 1949, prin tratatul semnat cu India, aceasta din urmă preia reprezentarea intereselor externe ale Bhutanului, iar, din 1961, și apărarea acestuia. (wikipedia)

taj-tashi1

bhutan holidays

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: boredpanda.com, treehugger


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on 108.000 de pomi plantați la nașterea prințului din Bhutan

  1. Ce ritual frumos!
    Să luăm exemplu!
    Măcar trei pomi pentru fiecare nou-născut român.

  2. cristian c. n. // 18 martie 2016 at 14:26 // Răspunde

    Ce tare! Si la noi e aproximativ la fel,dar putin invers. De cate ori se mai naste cate vreo beizadea,se mai defriseaza cateva zeci de hectare de padure.Pai trebuie domle’bani de lapte praf,de bona si de pampersi;si nu de oriunde,ci de la Viena.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii