AIM radionica curs online

Noutăți

1.000.000 de volume și 200 de edituri vă așteaptă la ediția jubiliară Bookfest

Bookfest a ajuns anul acesta la a x-a ediţie! Cele mai importante momente ale festivalului de carte din acest an sunt:

  • Cehia devine Republica literaturii în cadrul Bookfest, unde este Invitat de onoare;
  • Invitați de Onoare Bookfest din anii precedenți vor fi reprezentați la ceremonia de deschidere;
  • Acces gratuit la evenimente și lansări ale unor autori de renume, spațiu de joacă pentru copii dar și proiecții de filme și concerte;

A zecea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest a fost inaugurată miercuri, 20 mai, la ora 12.00, la Romexpo, într-o ceremonie la care au participat ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, E.S. Vladimír Války, ambasadorul Republicii Cehe (Invitat de Onoare al Bookfest 2015), E.S. Ramiro Fernández Bachiller, ambasadorul Regatului Spaniei (Invitat de onoare al Bookfest 2010), E.S. Zákonyi Botond, ambasadorul Ungariei (Invitat de onoare al Bookfest 2011), Marc Bruchez, consilierul ambasadorului Confederației Elvețiene (Invitat de onoare al Bookfest 2013, alături de Germania și Austria) și Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, organizație care a inițiat și desfășoară toate edițiile Salonului de Carte Bookfest.

Cele circa 200 de edituri prezente la Bookfest se pregătesc să aducă publicului cititor peste un milion de cărți, dintre care câteva mii de titluri noi, și peste 300 de evenimente – ce variază de la lansări, dezbateri și colocvii până la proiecții cinematografice și evenimente interactive.

primul_pas_coperta1Unul dintre cei mai așteptate volume este Primul pas, de Klaus Iohannis, care va fi disponibil la standul Curtea Veche Publishing încă din prima zi de Bookfest și va fi lansat de președintele României sâmbătă, 23 mai, de la ora 15. Primul pas este o cronică a campaniei electorale de anul trecut din perspectiva candidatului Klaus Iohannis, fiind a doua carte semnată de actualul președinte după Pas cu pas, bestsellerul absolut al anului 2014, care s-a vândut în 130.000 de exemplare.

Supunere, de Michel Houellebecq, un roman care zguduie Occidentul, bestseller în Franţa, Germania, Italia, Portugalia, Brazilia, Ungaria – va fi disponibil la standul Humanitas și va fi lansat la Bookfest sâmbătă 23 mai, la ora 14. Adevărat fenomen editorial, o carte ce a generat puternice controverse încă înainte de publicare, Supunere a apărut în ianuarie 2015 și a devenit în câteva zile bestseller în Franţa, Germania şi Italia.

Proiecție gratuită Aferim! și concert Trei Parale

Vizitatorii Bookfest sunt așteptați și la evenimente culturale conexe lansărilor de carte. Astfel, cinematograful de artă Bookfest a pregătit o proiecție gratuită cu Aferim!, unul dintre cele mai de succes filme românești din ultima perioadă, pentru care regizorul Radu Jude a primit Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2015. Proiecția va avea loc joi, de la ora 17 și va fi urmată de un alt moment special, un concert al cunoscutei formații de muzică tradițională Trei Parale, care semnează pe coloana sonoră a Aferim!, începând cu ora 19.

filmul_Aferim

Copiii sunt și ei în atenția organizatorilor Bookfest care le-au pregătit un spațiu de povești și activități specifice la Clubul Șoriceilor de bibliotecă dar și o zonă specială unde îi așteaptă o parte din universul magic al jucăriilor LEGO, pe care le pot asambla și combina după propria lor imaginație.

Republica literaturii și Republica berii

Invitatul de onoare al celei de-a X-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest este Cehia. Sub sloganul „Cehia Republica literaturii”, Centrul Ceh pregătește o serie de evenimente menite să promoveze literatura cehă și să sporească interesul publicului român pentru autorii contemporani, dar și clasici cehi. Republica literaturii va fi vecină cu Republica berii, un stand organizat de Staropramen și care își propune să aducă la cunoștința publicului Bookfest și alte fațete ale culturii din Republica Cehă.

Programul de vizitare va fi următorul:

– miercuri, 20 mai: 10:00-20:00;

– joi, 21 mai: 10:00-20:00;

– vineri, 22 mai: 10:00-21:00;

– sâmbătă, 23 mai: 10:00-21:00;

– duminică, 24 mai: 10:00-20:00.

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii