Cunoaste lumea

Noutăți

Ziua Națională a Burgerului!

  •  
  •  
  •  

Ziua Națională a Burgerului este organizată anual în august, în joia dinaintea weekendului de sărbătoare legală în SUA.

Burgerii sunt fast-food convenabili de mâncat. Un burger poate fi preparat într-o varietate de moduri și servit cu diferite garnituri pentru a se potrivi gustului celui care îl mănâncă.

Acesta este motivul pentru care este unul dintre cele mai apreciate și savurate alimente de atât de mulți.

Pentru a sărbători acest lucru, Ziua Națională a Burgerului a fost creată de Domnul Hyde, un serviciu zilnic de e-mail destinat bărbaților care prezenta conținut de stil de viață.

Deoarece versiuni ale burgărului au fost servite de peste un secol, originea lui rămâne obscură.

Ediția din 1758 a cărții The Art of Cookery Made Plain and Easy de Hannah Glasse a inclus o rețetă din 1758 sub numele de „Cârnat de Hamburg”, care sugera să-l servească „prăjit cu pâine prăjită sub el”.

O gustare similară a fost, de asemenea, populară în Hamburg, Germania, sub numele de „Rundstück warm” în 1869 sau mai devreme și se presupune că a fost mâncată de mulți emigranți în drum spre America, dar este posibil să fi conținut friptură de vită prăjită.

S-a sugerat că friptura Hamburg servită între două bucăți de pâine și consumată frecvent de pasagerii evrei care călătoreau de la Hamburg la New York cu navele Hamburg America Line (care și-au început activitatea în 1847) a devenit atât de cunoscută încât compania de transport maritim a preluat acest nume. Fiecare dintre acestea poate marca invenția hamburgerului și poate explica numele.

Există o referire la o „friptură de Hamburg” încă din 1884 în Boston Journal.

La 5 iulie 1896, Chicago Daily Tribune a făcut o afirmație foarte specifică cu privire la un „sandviș cu hamburger” într-un articol.

Hamburgeri neobișnuiți

În mai 2012, Serendipity 3 a fost recunoscut drept deținătorul recordului mondial Guinness pentru servirea celui mai scump hamburger din lume, Le Burger Extravagant de 295 dolari americani.

La prețul de 499 dolari americani, cel mai mare hamburger din lume disponibil comercial cântărește 84,3 kg și este vândut la Mallie’s Sports Grill & Bar din Southgate, Michigan, SUA.

Denumit „Burgerul absolut ridicol”, este nevoie de aproximativ 12 ore pentru a se prepara. A fost gătit și adjudecat la 30 mai 2009.

Un burger de vită Kobe și homar din Maine (SUA) la un preț de 777 dolari americani, acoperit cu ceapă caramelizată, brânză Brie și prosciutto, a fost raportat disponibil la Le Burger Brasserie, în interiorul cazinoului Paris din Las Vegas.

Pe 5 august 2013, a fost servit primul hamburger dintr-un laborator de carne realizată din celule stem de vacă.

Hamburgerul a fost rezultatul cercetărilor din Țările de Jos conduse de Mark Post de la Universitatea Maastricht și sponsorizate de co-fondatorul Google, Sergey Brin.

Foto burst shopify Brodie, Sheila Pedraza Burk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii