Ziua Mondială Falun Dafa, celebrată în peste 100 de ţări, inclusiv România

Zeci de milioane de oameni au sărbătorit luni, 13 mai, Ziua Internațională Falun Dafa.
Această zi marchează împlinirea a 32 de ani de când populara practică de qigong a fost prezentată publicului larg din China de către domnul Li Hongzhi.
Bazată pe un set de exerciții cu mișcări line, meditative, și pe învățături morale centrate pe principiile Adevăr, Compasiune și Toleranță, Falun Dafa – cunoscută și sub numele de Falun Gong – a fost îmbrățișată de un număr mare de persoane de pe toate continentele.
Practicată inițial doar în China, Falun Dafa s-a răspândit în toate colțurile lumii, în mod natural, transmisă din om în om.
Cum practicanții constatau îmbunătățirea stării de sănătate după o perioadă de efectuare a exercițiilor, precum și faptul că respectarea principiilor în viața de zi cu zi îi transforma în persoane mai bune și le aducea pace si armonie interioară, ei o recomandau, mai departe, familiilor si prietenilor.
În prezent, Falun Dafa se practică în peste 100 de țări. Exercițiile sunt predate gratuit în parcuri iar învățăturile morale care stau la baza acestui sistem sunt diponibile, de asemenea, gratuit online pe site-ul Falun Dafa sau în librării, în zeci de de limbi.
Pe 13 mai 1992, într-o școală modestă din nord-estul Chinei, domnul Li Hongzhi a început să predea pentru prima dată în public Falun Dafa, introducând în China modernă o practică cu rădăcini străvechi.
Nu a durat mult până când parcurile de pe tot cuprinsul Chinei au ajuns să fie pline de oamenii care făceau exercițiile Falun Dafa și, mai important, care încercau să își traiască viața urmând principiile Adevăr, Compasiune, Toleranță.
Pentru că esenţa învăţăturilor Falun Dafa este tocmai respectarea acestor trei valori care stau la baza moralității din întreaga lume și care le aduc celor care practică atât armonie, calm interior şi optimism, cât și o înţelegere mai profundă a vieţii și a lucrurilor cu adevărat importante.
În semn de apreciere pentru beneficiile pe care le aduce societății în mod gratuit, mai multe orașe ale lumii au declarat ziua de 13 mai drept Ziua Internațională Falun Dafa, practica bucurându-se de numeroase premii și recunoaștere internațională.
Fondatorul Falun Dafa, domnul Li Hongzhi a fost, la rândul său, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace.
Ziua Falun Dafa a fost marcată și în România prin organizarea unui eveniment de informare a publicului în fața Parcului Regele Mihai I din București, la intersecția Bd. Aviatorilor cu Charles de Gaulle.
Organizatorii speră că, în aceste zile, cât mai mulți oameni li se vor alătura la celebrarea zilei Falun Dafa și la sprijinirea eforturilor lor pașnice pentru oprirea persecuției desfășurate de Partidul Comunist Chinez împotriva practicii.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu