Vor funcționa computerele viitoare cu celule ale creierului uman?

Un „biocomputer” alimentat de celulele creierului uman ar putea fi dezvoltat în timpul vieții noastre, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Johns Hopkins, care se așteaptă ca o astfel de tehnologie să extindă exponențial capacitățile computerului modern și să creeze noi domenii de studiu.
„Calculul și inteligența artificială au condus revoluția tehnologică, dar se atinge un plafon”, a declarat Thomas Hartung, profesor de științe a sănătății mediului la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health și Whiting School of Engineering, care conduce lucrările.
„Biocomputingul reprezintă un efort enorm de compactare a puterii de calcul și de creștere a eficienței acesteia pentru a depăși limitele noastre tehnologice actuale”.
„Vrem să comparăm organoizii creierului de la donatori dezvoltați în mod obișnuit cu organoizii creierului de la donatorii cu autism”, a spus Lena Smirnova, profesor asistent la Universitatea Johns Hopkins, cercetător care co-conduce investigațiile.
„Instrumentele pe care le dezvoltăm către computerul biologic sunt aceleași instrumente care ne vor permite să înțelegem schimbările în rețelele neuronale specifice autismului, fără a fi nevoie să folosim animale sau să accesăm pacienți, astfel încât să putem înțelege mecanismele de bază ale motivului pentru care pacienții au aceste cunoștințe. probleme și deficiențe”.
Pentru a evalua implicațiile etice ale lucrului cu inteligența organoidă, în echipă a fost încorporat un consorțiu divers de oameni de știință, bioeticieni și membri ai publicului.
Material furnizat de Universitatea Johns Hopkins
Original scris de Roberto Molar Candanosa
Foto Gerd Altmann, Pixabay
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu