Vânătoare de ouă de Paște

Oul a fost un simbol al renașterii pământului în sărbătorile precreștine ale primăverii.
Cu toate acestea, oul de Paște însuși a fost definit de primii creștini ca un simbol de Paște al învierii lui Isus: simbolul oului a fost asemănat cu mormântul din care a răsărit Hristos.
Lizette Larson-Miller, profesor la Graduate Theological Union of Berkeley (SUA), trasează obiceiul specific al vânătorii de ouă de Paște până la reformatorul creștin protestant Martin Luther.
Cel puțin din secolul al XVII-lea, ideea iepurașului de Paște de a aduce ouăle de Paște este cunoscută.
Noutatea introducerii vânătorii de ouă de Paște în Anglia este evidențiată de prelegerea inaugurală a lui A. E. Housman ca profesor de latină la University College, Londra, în 1892, în care spunea: „În Germania, pe vremea Paștelui, se ascund ouă colorate în jurul casei și grădinii pentru ca cei mici să se distreze descoperindu-le.”
În mod tradițional, jocul este asociat cu Paștele și ouăle de Paște, dar a fost popular și la petrecerile de naștere de primăvară.
Vânătoarea de ouă este un subiect al Cartei Recordurilor Guinness; Homer, Georgia, Statele Unite a fost listat în 1985 cu 80.000 de ouă într-un oraș de 950 de locuitori.
Pentru a le permite copiilor să participe la vânătoare de ouă în ciuda deficiențelor de vedere, au fost create ouă care emit diverse clicuri, bipuri, zgomote sau muzică.
Un număr de companii s-au folosit de popularitatea Paștelui și mai precis a vânătorii de ouă de Paște pentru a promova vânzarea bomboanelor.
Cele mai notabile vânzări au fost cele ale producătorilor de ciocolată, inclusiv a companiei Cadbury, care au organizat traseul anual al ouălor de Paște în peste 250 de locații National Trust din Marea Britanie.
În 2015, compania britanică de ciocolată Thorntons a colaborat cu comunitatea de geocaching pentru a ascunde ouăle de ciocolată în Regatul Unit.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu