Un vultur de 25 de milioane de ani descoperit în Australia

Paleontologii de la Universitatea Flinders au dezgropat cele mai vechi fosile de vultur din Australia pe o stație de bovine îndepărtată, descriind o nouă specie fosilă care a trăit în timpul Oligocenului târziu.
Numită Archaehierax sylvestris, această specie este una dintre cele mai vechi rapitoare asemănătoare acvilelor din lume.
„Această specie a fost puțin mai mică și mai slabă decât vulturul cu coadă, dar este cel mai mare vultur cunoscut din această perioadă în Australia”, spune Ellen Mather, candidat la doctoratul Universității Flinders, primul autor al noii lucrări publicate în revista peer-review Biologie istorică.
Rămășițele Archaehierax au fost găsite pe malul stearp al unui lac uscat (cunoscut sub numele de Lacul Pinpa) într-un habitat deșert dezastruos, nisipos, în timpul investigațiilor desfășurate de Universitatea Flinders asupra unui ecosistem pierdut, când interiorul Australiei era acoperit de copaci și păduri înverzite.
Dintre toate speciile cunoscute pe acest site, Archaehierax este una dintre cele mai bine conservate; scheletul fosil parțial este format din 63 de oase.
„Am constatat că Archaehierax nu aparținea niciunui gen sau familie vie. Se pare că a fost propria ramură unică a familiei vulturului„, spune ea.
„Este puțin probabil să fii un strămoș direct al oricărei specii vii astăzi”.
Material furnizat de Taylor & Francis Group
Foto wikipedia
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu