Un om de știință român studiază efectele radiaţiilor emise de telefoanele mobile asupra sănătății. Iată la ce concluzii a ajuns…

Adevărul.ro: Romana Draşovean (48 de ani), şef lucrări la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu din Galaţi, a încheiat recent un studiu bibliografic al unor cercetări ştiinţifice reprezentantive la nivel mondial legat de efectele radiaţiilor electromagnetice emise de telefoanele mobile asupra sănătăţii celor care le folosesc.
În ultimul, deceniu asistăm la o dezvoltare puternică a tehnologiei informaţionale, tehnologia Wi-Fi şi WiMax luând o amploare fără precedent. Numărul de utilizatori de telefonie mobilă şi timpul pe care oamenii îl petrec utilizând telefonul au crescut semnificativ.
”Telefonul mobil a devenit unul dintre cele mai importante obiecte din viaţa noastră. Comunicăm mai uşor, obţinem şi transmitem informaţii rapid. Există însă şi reversul medaliei. Suntem acaparaţi de telefonul nostru din ce în ce mai performant, ne izolăm de cei din jur”, susţine Romana Draşovean, şef lucrări la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu din Galaţi.
Dascălul predă fizică generală la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu din Galaţi, specializările Chimie, Ştiinţa Mediului şi Fizică Medicală, dar şi la specializările Mecanica Fluidelor şi Hidrodinamica Valurilor la Facultatea de Nave şi are ore de laborator la Fizica Atmosferei şi Hidrologiei, unde studenţii învaţă principiile curgerii fluidelor (lichide şi gaze) şi diverse probleme de vâscozitate pe care le au acestea.
Tumori la cap şi gât, boli de piele, dureri de cap şi insomnii „Telefoanele mobile emit radiaţii radio. Acestea sunt radiaţii electromagnetice neionizante. Nivelurile de radiaţii radio emise de telefoanele mobile ar putea cauza probleme de sănătate, cum ar fi boli de piele, dureri de cap, insomnii, probleme de concentrare, dureri la nivelul ochilor, deteriorarea progresivă a vederii şi nu în ultimul rând tumori la nivelul capului şi gâtului. Efectul care poate fi sesizat cel mai uşor este încălzirea ţesuturilor. Cu cât expunerea este mai îndelungată şi vârsta utilizatorului este mai mică, cu atât efectul de încălzire este mai puternic”, susţine Romana Draşovean.
Cei mai afectaţi de acest fenomen sunt copii. Radiaţiile radio pătrund mai uşor în creierul micuţilor, absorbind o cantitate mai mare de radiaţii decât la adulţi, iar impactul radiaţiilor electromagnetice este mai puternic. Pentru orice utilizator de telefonie mobilă este foarte important să cunoască care este rata de absorbţie specifică (SAR), care trebuie să fie menţionată pe ambalajul telefonului.
Citește mai mult: Adevarul
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
SINCER CRED ACESTE LUCRURI NU AVEAM SEMNAL IN CASA AVEAM UN SAMSUNG… NU 5 G MAI INFERIOR BUN DAR TREBUIA SA-MI SCOT CAPUL PE GEAM AFARA SA VORBESC CU CHIU CU VAI A-U VENIT DUPA NENUMERATE SESIZARI SI MIAU PUS UN APARAT WIFY.SIGUR DE CAND AM PUS IN SPATELE MONITORULUI MA DOARE CAPUL CURIOS .SI AM HOTARAT SA CHEM SA-MI PUNA DEASUPRA USII NU LA 30 DE CM DE MINE ..SANT SIGURA CA MA AFECTEAZA ,DIN INSTINCT MA TRAG DIN DREPTUL APARATULUI POATE E ASA POATE NU DAR APARATUL WIFY VREAU SAL IAU DE ACOLO CAPUL NU MA DURUT NICIODATA CUM MA DOARE ACUM IN PROFUNZIME ….