Uleiul de rapiță drenează ficatul

Rapița, cultură tot mai răspândită și în România, conţine proteine, substanţe minerale, celuloză, glucide, grăsimi, şi vitamine.
Planta este un remediu de tradiție pentru unele afecţiuni respiratorii, cardiace, renale sau articulare. Tratamentul se face cu ceai de rapiță.
Datorită acidului alfa-linoleic pe care îl conține, rapița ajută la reducerea hipertensiunii şi la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuând riscul apariţiei unor boli cardiovasculare.
Totodată, fiind bogată în glucide, grăsimi şi betacaroten, rapița este un real sprijin în ameliorarea unor afecţiuni ale tubului digestiv.
Potrivit unor studii, uleiul de rapiță este chiar mai bun decât uleiul de măsline. Compoziţia seminţelor plantei conferă acestui ulei calităţi cicatrizante, dezinfectante, depurative, diuretice, emoliente, expectorante, vitaminizante şi nutritive.
Din perspectivă terapeutică, uleiul de rapiță se poate aplica local pentru calmarea durerilor, vindecarea furunculelor sau a rănilor. Folosit intern, uleiul de rapiță ajută la drenarea ficatului.
Mierea de rapiță este indicată în tratarea osteoporozei, stimulează şi îmbunătăţeşte funcţia pancreatică şi pe cea a splinei.
Foto Shopify Partners
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu