Turnurile Ingush din Caucazul de Nord

Rămășițele unor clădiri megalitice ciclopice din plăci mari de piatră și blocuri fără mortar se găsesc în zona Ingush muntoasă din Caucazul de Nord, pe care oamenii de știință o datează cel puțin din Neolitic, sau ultima perioadă a Epocii de Piatră, cel puțin 4500 î.Hr.
Aceste clădiri erau de obicei ridicate ca fortificații în fața intrărilor în peșteră sau în jurul locuințelor. Au fost înlocuite cu structuri din piatră și mortar. Pietrele de râu mai rotunde erau mai greu de lipit cu mortar și erau rareori folosite.
Triburile Ingush Koban din Caucazul de Nord au construit turnuri de piatră la sfârșitul primului-al doilea mileniu î.Hr. Rămășițe de ceramică datând din mileniul I î.Hr., perioada culturii Koban, au fost găsite la mai multe locuințe megalitice.
Turnurile Ingush sunt structuri medievale de piatră ingustă folosite ca reședințe, posturi de semnalizare și fortificații.
Cele mai multe se găsesc în districtele Sunzhensky și Dzheyrakhsky din Ingușetia, Caucazia de Nord.
Construcția turnurilor din Caucazul de Nord a apărut încă din primul sau al doilea mileniu î.Hr.
Rămășițele de locuințe megalitice ciclopice se găsesc în apropierea satelor antice inguș, inclusiv Targim, Khamkhi, Egikal, Doshkhakle și Kart.
Clădirea turnurilor a fost reînviată în Evul Mediu, în special în munții Ingush, care au devenit cunoscuți ca „țara turnurilor”, unde majoritatea turnurilor existente datează din secolele al XIII-lea până în secolele al XVII-lea.
În 2022, comitetul de turism al regiunii a primit un brevet de la Serviciul Federal Rus de Proprietate Intelectuală pentru sloganul „ Ingush — Patria Turnurilor”.
Accesul publicului la unele turnuri este limitat din cauza îndepărtării, iar multe turnuri au suferit daune semnificative de la invazii și cucerirea Caucazului de către Rusia, până la deportarea cecenilor și ingușilor din 1944 până în 1957, care a distrus multe monumente istorice.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu