Trandafirul ca element folosit în mâncare și medicină

Măceșele sunt bogate în vitamina C, sunt comestibile crude și ocazional sunt făcute gem, jeleu, marmeladă și supă sau sunt preparate pentru ceai.
De asemenea, sunt presate și filtrate pentru a face sirop de măceș. Măceșele sunt, de asemenea, folosite pentru a produce ulei de semințe de măceș, care este folosit în produse pentru piele și unele produse de machiaj.
Apa de trandafiri are o aromă foarte distinctivă și este folosită în bucătăria din Orientul Mijlociu, persan și din Asia de Sud – în special în dulciuri precum deliciul turcesc, barfi, baklava, halva, gulab jamun, knafeh și nuga.
Petalele de trandafir sau mugurii de flori sunt uneori folosite pentru a aroma ceaiul obișnuit sau combinate cu alte ierburi pentru a face ceaiuri din plante.
O conservă dulce de petale de trandafir numită gulkand este comună în subcontinentul indian. Frunzele și rădăcinile spălate sunt, de asemenea, uneori folosite pentru a face ceai.
În Franța, se folosește mult siropul de trandafiri, cel mai frecvent obținut dintr-un extract de petale de trandafir.
În subcontinentul indian, Rooh Afza, un dovleac concentrat făcut cu trandafiri, este popular, la fel ca și deserturile congelate cu aromă de trandafiri, cum ar fi înghețata și kulfi.
Tulpinile florilor și lăstarii tineri sunt comestibile, la fel ca și petalele (fără bazele albe sau verzi). Acestea din urmă sunt de obicei folosite ca aromă sau pentru a adăuga parfumul alimentelor. Alte utilizări minore includ petale de trandafir confiate.
Cremele de trandafiri (fondant cu aromă de trandafiri acoperite cu ciocolată, adesea acoperite cu o petală de trandafir cristalizat) sunt o delicatesă tradițională englezească, disponibilă pe scară largă de la numeroși producători din Marea Britanie.
Conform Legii federale americane pentru alimente, medicamente și produse cosmetice, există doar anumite specii, soiuri și părți de trandafiri ca fiind în general recunoscute ca sigure (GRAS).
Măceșul, de obicei din R. canina, este folosit ca o sursă minoră de vitamina C. Fructele multor specii au niveluri semnificative de vitamine și au fost folosite ca supliment alimentar.
Mulți trandafiri au fost folosiți în medicamentele pe bază de plante și populare.
Rosa chinensis a fost folosită de mult în medicina tradițională chineză. Aceasta și alte specii au fost folosite pentru probleme de stomac și sunt investigate pentru controlul creșterii cancerului.
În medicina premodernă, diarhodon „compus de trandafiri” este un nume dat diverșilor compuși în care trandafirii roșii sunt un ingredient.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu