Tortul de ziua de naștere

Prăjiturile de ziua de naștere au făcut parte din sărbătorile de naștere în țările Europei de Vest încă de la mijlocul secolului al XIX-lea.
Cu toate acestea, legătura dintre prăjituri și sărbătorile de naștere ar putea data din epoca romană antică; în cultura romană clasică, prăjiturile erau servite ocazional la zile de naștere speciale și la nunți. Acestea erau cercuri plate făcute din făină și nuci, dospite cu drojdie și îndulcite cu miere.
În secolul al XV-lea, brutăriile din Germania au început să comercializeze prăjituri cu un singur strat pentru zilele de naștere ale clienților, pe lângă prăjiturile pentru nunți.
Aceste prăjituri elaborate au avut multe aspecte ale tortului de ziua de naștere contemporan, cum ar fi mai multe straturi, glazură și decorațiuni.
Cu toate acestea, aceste prăjituri erau disponibile doar pentru cei foarte bogați. Prăjiturile de aniversare au devenit accesibile clasei de jos ca urmare a revoluției industriale și a răspândirii mai multor materiale și bunuri.
Practica de a servi tort la zilele de naștere este obișnuită în multe culturi.
În culturile occidentale contemporane, prăjiturile de aniversare pentru copii sunt adesea acoperite cu lumânări mici, asigurate cu suporturi speciale sau pur și simplu presate în tort.
În anglosferă, numărul de lumânări corespunde adesea vârstei individului sărbătorit, ocazional cu câte unul în plus pentru noroc.
O alternativă din ce în ce mai populară este utilizarea lumânărilor în formă de cifre numerice ale vârstei sărbătoritului.
Tortul este prezentat de obicei cu toate lumânările aprinse, moment în care se obișnuiește ca oaspeții să cânte La Mulți Ani la unison.
La încheierea cântecului, sărbătoritul este în mod tradițional îndemnat să stingă lumânările și să își pună o dorință, care se crede că se împlinește dacă toate lumânările sunt stinse dintr-o singură respirație.
O altă superstiție comună susține că dorința trebuie făcută în tăcere, să nu fie împărtășită cu nimeni altcineva.
Există multe variante de dulciuri care sunt consumate în întreaga lume de zile de naștere.
Produsul de patiserie chinezesc pentru ziua de naștere este shòu bāo sau shòu táo bāo, o chiflă umplută cu pastă de lotus făcută din făină de grâu.
În loc să servească un produs de patiserie mare, fiecărui oaspete i se servește propriul shòu bāo mic.
În vestul Rusiei, copiilor de ziua de naștere li se servesc plăcinte cu fructe cu o felicitare de ziua de naștere sculptată în cruste.
Tortul de aniversare suedez este făcut ca o prăjitură care este adesea acoperită cu marțipan și decorat cu steagul național.
Produsele de patiserie olandeze pentru ziua de naștere sunt tarte cu fructe acoperite cu frișcă.
În India sunt foarte puțini oameni care sărbătoresc zilele de naștere la sate, dar în orașe prăjiturile de ziua de naștere se consumă la fel ca în țările occidentale, mai ales în rândul persoanelor cu studii superioare.
Foto burst shopify Sarah Pflug, Farah, Brodie
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu