Cunoaste lumea

Noutăți

Teren virtual și nave spațiale? Sau NFT-uri și noua frontieră criptografică?

  •  
  •  
  •  

O nouă întorsătură asupra visului american prinde rădăcini în lumea virtuală, unde investitorii cumpără parcele de pământ dând naștere unor comunități puternice.

Singurătatea generată de restricțiile pandemiei, nu a creat doar spațiul cultural digital ci i-a inspirat pe jucătorii din mediul online să petreacă mai mult timp în acest univers și să cheltuie mai mulți bani pentru tărâmurile lor imaginare, o expansiune tehnologică de tip blockchain materializată sub formă de jetoane nefungibile (NFT).

Așadar, NFT-urile sunt fișiere digitale bazate pe tehnologia blockchain, aceeași tehnologie pe care se bazează criptomonedele populare precum Bitcoin și Ethereum.

Dar, spre deosebire de acestea, un NFT este total unic, iar registrul blockchain pe care se află, verifică cine este proprietarul de drept al acelui activ unic.

Din această proveniență sigură și incoruptibilă, rezultă faptul că falsificatorii nu pot face o copie a unui NFT și n-o pot transmite unui colecționar oarecare. Această idee a câștigat încrederea multor persoane în ultimul an.

Ca urmarea a acestei noi dimensiuni în lumea virtuală, artistul american Mike Winkelmann (Beeple) a devenit unul dintre cei mai apreciați artiști din lume când, la începutul acestei luni, colajul său digital NFT intitulat „Everydays – The First 5000 Days” s-a vândut la licitația casei Christie’s pentru suma de 69,3 milioane de dolari.

„Valoarea în aceste lumi virtuale se bazează în primul rând pe percepția publică, motiv pentru care comunitatea este primordială aici”, a spus Janine Yorio, președinta platformei Republic, o platformă de investiții online pentru startup-uri și cripto-etape timpurii.

“Imaginea este, de asemenea, importantă”, spune ea, “mai ales în tărâmurile virtuale în care utilizatorii sunt atrași de terenurile virtuale printr-o experiență de joc captivantă, conținut convingător sau artă digitală unică.

NFT pot reprezenta aproape orice. Până în prezent, cele mai frecvente cazuri de utilizare pentru NFT sunt:

Obiecte de joc (piei sau arme rare)

Active și adrese virtuale

Active din lumea reală (proprietate)

Produse de lux tokenizate (de ex. vinul)

Artă digitală și muzică

Obiecte de colecție

Când vine vorba de securitatea și confidențialitatea informațiilor, se poate lua în considerare utilizarea blockchain-ului iar pentru partea care necesită o viteză extremă, un server centralizat este cea mai bună soluție.

Ca atare, „interoperabilitatea” poate fi calea de urmat. NFT oferă o soluție puternică pentru combaterea contrafacerilor, sporind în același timp circulația.

Cu toate acestea, numai atunci când publicul va începe să arate un real interes pentru proprietatea asupra activelor digitale și a datelor personale, se poate face un pas către o lume condusă de un sistem computerizat.

Între timp, tot mai mulți artiști și inovatori vor folosi NFT ca modalitate de a-și proteja activele și proprietățile.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii