Terapia cu OZON…

Interviu cu Dr. RĂZVAN VINTILESCU – medic specializat în ozonoterapie: „Terapia cu ozon este o metodă 100% naturală, care creşte calitatea vieţii”
– Ozonoterapia este o ramură a medicinei complementare mai puţin cunoscută, dar care dă rezultate surprinzătoare în multe probleme de sănătate… Ce efecte are ozonul asupra organismului uman?
– Imaginaţi-vă un autoturism ultraperformant, care e alimentat cu benzină de proastă calitate. Deşi motorul e bun, deşi confortul e excepţional, el nu va funcţiona bine, nu va dezvolta puterea necesară şi va avea un consum mult mai mare! Corpul omenesc funcţionează cu oxigen, aşa cum o maşină merge cu benzină. Când trăim într-o atmosferă poluată, săracă în oxigen, când consumăm alimente de proastă calitate, suntem exact în situaţia automobilului despre care vorbeam. Dumnezeu a creat omul dependent 100% de oxigen! Dar dacă introduci oxigen direct în sistemul circulator, mori! La fel, dacă inhalezi oxigen mai mult decât pot plămânii să proceseze, tot mori. Ozonul este singura formulă de oxigen solubilă în sânge! Aşadar, e şi singura metodă prin care se poate îmbogăţi cantitatea de oxigen necesară corpului. Astfel, procesele de refacere naturală a organismului vor fi mult mai rapide, având practic combustibilul necesar! Terapia cu ozon îşi propune, în limitele studiilor şi cercetărilor care stau la baza ei ştiinţifică, să crească calitatea vieţii pacienţilor. Este vorba despre o metodă complementară de tratament (nu alternativă!), care nu are efecte secundare şi este 100% naturală!
– Practic, în ce constă ozonoterapia?
– Cea mai eficientă metodă de terapie cu ozon este autohemoterapia majoră. Într-un kit special, se recoltează 100-150 mililitri de sânge. Apoi, în recipientul respectiv se introduce o cantitate egală de ozon (concentraţia folosită se stabileşte în funcţie de patologia pacientului şi de scopul terapiei). Pacientul poate observa singur cum sângele i se oxigenează: imediat ce intră în contact cu ozonul, sângele se deschide la culoare! Kitul se întoarce şi se agaţă de un stativ de perfuzii, iar sângele ozonat intră în corp pe aceeaşi cale pe care a fost recoltat. Practic, vorbim de o singură înţepătură (la recoltarea venoasă), iar toată procedura durează aproximativ 30 de minute. Pe lângă autohemoterapia majoră, o altă metodă de administrare sistemică a ozonului e reprezentată de insuflaţiile rectale. Introducerea de ozon ano-rectal, cu o canulă subţire, e urmată de absorbţia sa prin plexurile venoase din colonul descendent. O altă excelentă metodă de administrare locală este infiltraţia cu ozon intramusculară, intraarticulară sau periarticulară. Aceste infiltraţii se folosesc pentru a relaxa o anumită grupă de muşchi sau pentru a obţine un efect puternic antiinflamator pe o articulaţie (umăr, genunchi). Mai există şi infiltraţii subcutanate, realizate în plan superficial.
Citește continuarea aici: Formula As
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu