Cunoaste lumea

Noutăți

Templul pierdut al lui Ramses cel Mare, descoperit la Gizeh. Mărețul edificiu a fost construit cu 3200 de ani în urmă!

  •  
  •  
  •  

Ramses II a fost unul dintre cei mai de seamă și mai vestiti faraoni ai Egiptului. În necropola Abusir (Gizeh) au fost scoase la iveală, de către arheologii cehi și egipteni, ruinele unui impresionant templu ridicat în epoca lui Ramses II, edificiu ce măsura 52 de metri lungime și 34 lățime. Este ultima construcție descoperită de către arheologi, dintre cele clădite în îndelungata domnie – de 67 de ani, a lui Ramses al II-lea.

Ramses al II-lea a rămas în istorie  nu doar pentru reușitele sale militare și domnia sa îndelungată, ci și pentru numărul mare de urmași pe care i-a avut. La sfârșitul vieții sale, marele faraon egiptean, care a trăit peste 90 de ani, avea peste 100 de copii. La doar 10 ani, Ramses II conducea trupele egiptene și dirija activitățile de construire a edificiilor publice.Templu

Inscriptii

Ramses II a fost unul dintre puținii faraoni ai căror strămoși fuseseră oameni de rând, și nu persoane de neam regal. Se pare că tocmai originile umile ale strămoșilor săi l-au făcut Ramses să înfăptuiască mai multe decât majoritatea faraonilor care l-au precedat sau succedat, atât pe plan militar, cât și religios sau edilitar. În vremea sa a avut loc formidabila bătălie a Kadesh-ului, una dintre cele mai mari ale Antichității și cea mai mare confruntare în care au fost utilizate carele de luptă, unde egiptenii s-au confruntat cu hitiții (popor indoeuropean, care migrase, pare-se, din Peninsula Balcanică).

Ruine templu

Arheologii apreciază că impozantul complex reprezentat de către tempul lui Ramses și anexele sale a fost construit, undeva, între anii 1213 și 1279 î.Hr. Arheologii au descoperit fragmente de gravuri ce înfățițează zei solari. S-a confirmat că regele Ramses al II-lea îl venera pe Ra, zeul Soarelui. Acest zeu era considerat regele zeilor, conducătorul faraonilor și creator al tuturor lucrurilor și ființelor.

Ramses II a fost cel de-al treilea rege din Dinastia XIX și a devenit conducător al Egiptului la vârsta de 25 de ani. Niciunul dintre numeroșii faraoni care s-au succedat nu a reușit să-l întreacă pe Ramses, în privința numărului de temple construite.

Templu Ramses II

Ruinele templului construit de către Ramses II în urmă cu 3200 de ani au fost dezgropate, de către echipele de arheologi, de sub un strat enorm de nisip și pietriș. Coloanele de piatră albastră aliniate în curtea din față au fost înconjurate de către ziduri de cărămidă, arată arheologii. Complexul a fost construit într-o zonă situată între o terasă a Nilului și lunca inundabilă din Abusir. În spatele templului, cercetătorii au găsit o scară ce conducea la o sală construită din piatră, împărțită în trei sectoare.

Pentru a crește prestigiul și a sublinia forța regatului său în lumea antică, Ramses II a ridicat construcții grandioase, cu caracter religios. El a întemeiat o nouă capitală, numită Piramesse și a construit numeroase edificii, de-a lungul și de-a latul Egiptului și Nubiei. Una dintre cele mai faimoase structuri construite în epoca lui Ramses cel Mare a fost templul Abu Simbel.

????????????????????????????????????

Ramses

Piramide, Abusir

Sursa: www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Templul pierdut al lui Ramses cel Mare, descoperit la Gizeh. Mărețul edificiu a fost construit cu 3200 de ani în urmă!

  1. cetățeanul tulburat // 20 octombrie 2017 at 0:32 // Răspunde

    Ăștia de la Daily mail încă mai cred în spiriduși și Moș Gerilă!
    Ori ne-au inventat istoria Egiptului ori ne cred dobitoci pe toți?!
    Știu și ei că mai există și arheologi cinstiți pe planetă nu numai pseudoarhelogi care sunt pe ștatele de plată ale globaliștilor. Lumea ar trebui să cunoască, în muzeul din Cairo, o echipă de arheologi cinstiți împreună cu geologi sinceri au avut acces în subteran cu camera de filmat in sala screta unde guvernul marionetă țin diverse lucruri, iar acolo li s-au prezentat artefacte de diferite dimensiuni forme…Toate confecționate din roci de diferite culori. Geologii au spus că acele roci au originea necunoscută, practic minele sau carierele nu există pe planeta asta! Apoi după un studiu mai în amănunt și-au dat seama că astăzi pe planetă nu există tehnologie să taie acele roci, nu mai vorbim de prelucrare.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii