Templele Tarxien

Descoperirea complexului a contribuit mult la promovarea identității naționale a Maltei, confirmând în mod solid existența unei culturi străvechi înfloritoare pe insulă.
De asemenea, interesul general suscitat de descoperiri a generat pentru prima dată o preocupare publică pentru protecția comorilor istorice ale Maltei, inclusiv necesitatea gestionării siturilor, promulgarea legilor și alte măsuri de protejare și conservare a monumentelor.
În același timp, metoda minuțioasă în excavarea sitului a deschis calea pentru o nouă abordare științifică a arheologiei.
Excavarea sitului dezvăluie că a fost folosit pe scară largă pentru ritualuri, care probabil implicau sacrificii de animale.
Un interes deosebit la Tarxien este faptul că rolele de piatră rămase în afara templului de Sud au fost probabil folosite pentru transportul megaliților.
În plus, în centrul templului de Sud au fost găsite dovezi de incinerare, ceea ce este un indicator că situl a fost reutilizat ca loc de incinerare din epoca bronzului.
O mică mostră de artefacte de pe sit au fost donate în 1923 Muzeului Britanic. Templele au fost incluse pe Lista Antichităților din 1925.
Alte săpături la temple au fost efectuate în perioada post-Al Doilea Război Mondial sub conducerea lui J.G. Baldacchino.
Adăposturi de protecție asemănătoare cortului, similare cu cele de la Ħaġar Qim și Mnajdra, au fost construite în jurul templelor din Tarxien în 2015 și au fost finalizate în decembrie a acelui an.
Templele Tarxien sunt un complex arheologic din Tarxien, Malta. Ele datează de aproximativ 3150 î.Hr.
Situl a fost acceptat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1992, împreună cu celelalte temple megalitice de pe insula Malta.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu