Telefonul tău mobil ştie cine eşti, unde eşti şi unde te duci. Îți convine asta?

Eric Schmidt, CEO-ul Google, susţine că telefoanele mobile ştiu aproape totul despre utilizatorul său. Iar acest lucru, în opinia sa, este un lucru bun pentru că îmbunătăţeşte experienţa utilizatorului.
“Astăzi, telefonul tău mobil ştie cine eşti, unde eşti, unde te duci, la o anumită distanţă deoarece se poate vedea traseul tău. Având aceste lucruri, plus permisiunea ta, este posibil pentru programatori să facă programe care să îţi sugereze unde să te duci, ce oameni să cunoşti, ce activitaţi să faci şi aşa mai departe. În cele din urmă, telefoanele mobile vor face ce fac cel mai bine: reţin totul şi oferă recomandări”, a declarat Eric Schmidt, CEO-ul Google, citat de tracehotnews.com.
Nu demult, Apple şi Google s-au aflat în centrul unei controverse legate de telefoanele mobile şi modul cum acestea îi localizează pe utilizatori. Smartphone-urile produse de cele două companii reţin traseul precis al posesorilor, fără consimţământul acestora, şi îl bagă în baza de date. În timp ce unii cred că acest lucru înseamnă o experienţă personalizată, alţii cred că Google şi Apple ar trebui să-şi anunţe clienţii ce date strâng şi de ce o fac. Schmidt susţine că utilizarea acestor date poate îmbunătăţi experienţa utilizatorului.
“Telefonul îţi va recomanda lucruri care te-ar interesa. Dacă sunt un împătimit al istoriei, în timp ce merg pe stradă, îmi va spune istoria regiunii respective sau unele lucruri care mă interesează”, a explicat Eric Schmidt.
Sursa: Aici
P.S. Așadar, cât mai e până în momentul în care oamenii nu vor mai avea nicio intimitate, până când Big Brother sau controlul total va fi legea supremă?
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Telefonul mobil este de fapt MULT MAI MULT DECAT ATÂT, mai ales prin comparaţie cu cel FIX, este mult superior raportat la complexitatea informaţiilor ce se pot obţine prin intermediul acestuia, fiind un DISPOZITIV ce aglutinează cel puţin 5 moduri de exploatare extrem de valoroase pt. SUPRAVEGHEREA şi CONTROLUL ORWELLIAN ce ni se pregăteşte doar pt. “siguranţa noastră” :
1)Convorbirea clasică : poate fi ascultată şi înregistrată extrem de uşor!
2)Telefonul mobil este MICROFON la Purtător : CHIAR ŞI ÎNCHIS, printr-un simplu soft se poate activa microfonul încorporat astfel încât „terţii” pot asculta şi înregistra tot ce se discută în preajma „telefonului” pe o distanţă de pană la 20÷25metri în funcţie de situaţie. Un doritor poate asculta TOT ce discutaţi în casă, la biroul dvs. despre Dacii Liberi sau Politică, despre afaceri sau despre femei, TOT ce se discută la o aniversare între prieteni sau la o întalnire mai intimă în dormitor !
3) Telefonul mobil este un GPS : se poate determina locaţia „telefonului” cu eroare de caţiva metri aproape oriunde pe glob! Având în vedere prostul nouobicei de a purta telefonul absolut oriunde mergem, inclusiv la baie sau la bucătărie, la cumpărături sau în concediu, doritorii de informaţii pot determina INSTANT SAU POST FACTUM ÎNTREG TRASEUL pe unde s-a plimbat „telefonul” şi deci implicit posesorul lui, cu toate implicaţiile aferente ce derivă din analizarea traseului, asemănător plăţilor cu cardurile bancare, se pot extrage informaţii preţioase referitoare la Obiceiurile şi Comportamentul posesorului în timp şi spaţiu. Imaginaţi-vă că se poate extrem de simplu obţine în cateva minute un grafic spaţiu-timp ce reprezintă fidel UNDE şi CÂT TIMP aţi fost în … ultimele 3 luni, 6 luni, …. asta chiar dacă nu aţi vorbit cu nimeni la telefon în tot acest interval de timp ! Doar purtand „Telefonul mobil” asupra dvs, tot timpul, aşa cum fac 99% dintre cei pe care îi cunosc !
Imperativitatea recentă a declarării identiţăţii posesorului este de fapt doar CHESTIUNEA JURIDICĂ a PROBELOR oferite cu dărnicie de acest DISPOZITIV COMPLEX care poate incrimina LEGAL prin asocierea declarată a posesorului cu conţinutul informaţiilor obţinute.
4)Smartphone-urile oferă suplimentar pt. detalierea informării şi a studiilor ce se pot face pe posesor când situaţia o cere, o bibliotecă întreagă de fotografii şi filmuleţe personale….
5)Instrument de manipulare consumerista si informativ-educativa prin aceste reclame numite grijuliu “recomandări”, care ca absolut toate reclamele, sunt mai mult sau mai puţin manipulări cu toate consecinţele ce decurg din acestea, cele financiare fiind cele mai nevinovate!
Practic nici nu mai îmi bat capul cine mă ascultă sau mă urmărește…Viața pe planeta asta este o mare minciună…și se duce încet incet, precum nisipul din clepsidră…iar de aici nu am unde să dispar…
Aștept să mă transfer în cealaltă dimensiune…
Un lucru foarte urat.Urat.Dar asta este spiritul uman.Animalele nu urasc,nu au ambiti ,nu vor puterea.Asa ca sa ii fac animale pe cei care au butoanele,ar fi un lucru necinstit pentru animale.Ce pretexte stupide ,cum ca ei fac aceste spionari pentru imbunatatirea calitatii …bla bla.Asa zic si cand suni la operatorii de televiziune.Daca noi ca muritori neinsemnati avem acces la motoare gen google si implicit la informatie,ce sentiment de zei pot sa aibe astia care detin datele astea frumos asezate in baze de date ,cu graficele punctand exact tot ce vor ei sa stie.Si graficele niciodata nu dau gres.Legea inertiei si previzibilului.Au softuri la care noi nici nu visam si ce frumos le expun in fata tot ce vor sa stie.Nu cu banere,nu cu reclame…astea sunt pentru tampire.Inainte se mai faceau sondaje,acum doar tarile bananiere mai folosesc sistemul,totul este acum mult mai clar decat un sondaj.In baza de date exista toate preferintele de orice natura ale unui individ,muzica,calatorii,cumparaturi,mancare,electronice,politica,sex,animale de companie.etc.Oamenii se destainuie inconstienti la facebook,google,apple.
Da si ce nici ca ne pasă! Oricum si ei sunt supravegheați, nu vor ajunge vreodată unde își doresc, tipul ,scadenta.. tic tac