Studiu: Un artefact misterios vechi de 6.000 de ani a fost realizat printr-o tehnică pe care astăzi o folosim în industria aerospațială

Un artefact vechi de 6000 de ani descoperit în satul Mehrangarh, din Pakistan, bulversează lumea științifică din întreaga lume. Artefactul a fost analizat pentru a se determina modul exact în care a fost construit folosind o tehnică cunoscută sub numele de „imagistica prin fotoluminescență”. Concluzia?
„Este realizat printr-o tehnică pe care o folosim astăzi în industria aerospațială, aeronautică și în biomedicină. Are o precizie de execuție extrem de bună, poate concura cu orice aliaj de înaltă performanță din oțel sau titan pe care omul îl realizează acum”, a declarat pentru Washington Post, Mathieu Thoury, cercetător la Ipanema, centrul european pentru studiul artefactelor antice.
Studiul asupra obiectului, publicat în revista de specialitate Nature, a mai constatat faptul că amuleta a fost făcută prin turnarea de cupru extrem de pur.,Cuprul a absorbit o cantitate mică de oxigen în timpul prelucrării, ceea ce explică prezența oxidului de cupru microscopic în interiorul amuletei.
Situl antic de la Mehragarh a fost investigat pentru prima dată în 1974.
Este cunoscut ca unul dintre cele mai importante situri arheologice din perioada neoliticului timpuriu. Situl a fost excavat până în 1986 și apoi din nou, în perioada 2000-2007. Amuleta neobișnuită, care are numărul de inventar al MR.85.03.00.01, este doar una dintr-o serie de ornamente de acest fel descoperite la Mehragarh.
sursa: .dailymail.co.uk/
sursa: ancient-code.com/
Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu