Studiile arată că dieta la începutul vieții contează pentru sănătatea pe tot parcursul vieții

Cercetătorii de la Institutul Babraham, Anglia, propun o legătură alternativă între dietă și îmbătrânire pe baza studiilor efectuate în …. drojdie.
Dr. Jon Houseley și echipa sa și-au publicat experimentele, arătând că îmbătrânirea sănătoasă este realizabilă prin schimbarea dietei fără restricții prin potențială optimizare a dietei și că sănătatea proastă nu este o parte inevitabilă a procesului de îmbătrânire.
Oamenii de știință știu de mult că restricția calorică – consumând în mod intenționat mult mai puține calorii decât în mod normal, fără a deveni subnutriți – îmbunătățește sănătatea mai târziu în viață și poate chiar prelungi viața.
Cu toate acestea, studiile arată că restricția calorică trebuie menținută pe tot parcursul vieții pentru a obține acest impact, iar beneficiile pentru sănătate dispar atunci când se reia o dietă normală.
Noile cercetări efectuate de Dr Houseley în drojdie sugerează că o alternativă la restricția calorică poate duce la îmbunătățirea sănătății pe parcursul ciclului de viață.
Drojdiile sunt organisme model bune pentru studiul îmbătrânirii, deoarece au multe din aceleași mașini celulare ca animalele și oamenii.
Această cale de cercetare în drojdie ne ajută să căutăm o modalitate mai realizabilă de a îmbunătăți îmbătrânirea sănătoasă prin dieta, în comparație cu restricția calorică susținută și severă, deși este nevoie de mai multe cercetări.
Material redactat pentru science daily de Institutul Babraham
Foto burst shopify Amanda Kirsh
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu