Smaraldul – piatra lunii mai

Cercetarea tradițională a folosit linii directoare calitative, cum ar fi culoarea smaraldului, stilul și calitatea tăierii, tipul de umplere a fracturilor și originile antropologice ale artefactelor care poartă mineralul pentru a determina locația minei smaraldului.
Studii mai recente care utilizează metode de spectroscopie cu raze X cu dispersie de energie au descoperit diferențe de oligoelemente chimice între smaralde, inclusiv cele extrase în imediata apropiere unul de celălalt.
Gemologul american David Cronin și colegii săi au examinat pe larg semnăturile chimice ale smaraldelor rezultate din dinamica fluidelor și mecanismele subtile de precipitare, iar cercetările lor au demonstrat omogenitatea chimică a smaraldelor din aceeași locație minieră și diferențele statistice care există între smaraldele din diferite locații miniere, inclusiv cele dintre cele trei locații: Muzo, Coscuez și Chivor, în Columbia, America de Sud.
Smaraldul este considerat piatra tradițională a nașterii pentru luna mai, precum și piatra prețioasă tradițională pentru semnul astrologic al Racului (iunie/iulie).
Tradiția alchimică atribuie smaraldelor mai multe utilizări și caracteristici:
Virtutea Smaraldului este de a contracara otrava. Ei spun că dacă un animal veninos ar trebui să se uite la el, va orbi.
Bijuteria acționează și ca un conservant împotriva epilepsiei; vindecă lepra, întărește vederea și memoria, controlează copulația, act în timpul căruia se va rupe, dacă este purtat în acel moment pe deget.
Potrivit scriitorului francez Brantôme (c. 1540–1614) Hernán Cortés a gravat unul dintre smaraldele pe care le furase din Mexic, Inter Natos Mulierum non surrexit major („Printre cei născuți din femeie nu a apărut un mai mare”, Matthew 11:11), cu referire la Ioan Botezătorul.
Brantôme a considerat gravura unui produs atât de frumos și simplu al naturii ca fiind sacrile și a considerat acest act cauza pierderii de către Cortez în 1541 a unei perle extrem de prețioase (căreia i-a dedicat o lucrare, O perlă frumoasă și incomparabilă ), și chiar pentru moartea regelui Carol al IX-lea al Franței, care a murit (1574) la scurt timp după aceea.
În romanul pentru copii al autorului american L. Frank Baum din 1900, Minunatul Vrăjitor din Oz, și în adaptarea cinematografică MGM din 1939, protagonistul trebuie să călătorească într-un oraș de smarald pentru a-l întâlni pe personajul omonim, Vrăjitorul.
Zeitatea principală a unuia dintre cele mai faimoase temple din India, Templul Meenakshi Amman din Madurai, este zeița Meenakshi, al cărei idol se crede în mod tradițional a fi făcut din smarald.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu